ANNONCE

Geparder uddør: Bruges som kæledyr

30. august 2019 12:28 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Flere og flere arabiske rigmænd køber smuglede geparder som kæledyr. Det fører til gepardernes udryddelse.

Der er 7500 vilde geparder tilbage i verdenen. Det Anslår Cheetah Conservation Fund, der er dedikeret til at redde vilde geparder. Mens der cirka findes 1000 geparder, som bliver holdt fanget hos private rigmænd i Goldfstaterne, hvor de bliver brugt som kæledyr.

Det medfører, at de vilde geparder uddør hurtigere, anslår fonden. Det skriver CNN.

300 smugles

Det er fra Somaliland, en stat, der har løsrevet fra Somalia, at de fleste geparder smugles ud. Det estimeres, at omkring 300 geparder smugles ud af landet hvert år.

Det er omtrent det samme antal af hele population af voksne og unge geparder, der findes i vilde områder omkring Afrikas Horn.

Fortsætter den udvikling, er den amerikanske biolog Laurie Marker, der stiftede Cheetah Conservation Fund, sikker på, at geparderne uddør.

– Hvis vi udregner matematikken, så viser matematikken at det kun kommer til at vare et par år før, vi ikke har flere geparder tilbage, siger hun.

Statussymbol

Mange af de vilde geparder bliver købt af rigmænd, der bor i Golfstaterne. Her bliver mange af dem faktisk købt og solgt på online sider.

De rigmænd, der køber vilde geparder bruger dem som et statussymbol. De viser dem frem på sociale medier i håb om, at det viser, at de har mange penge.

Artiklen fortsætter efter videoen

Foruden, at køb og salgt af de vilde dyr, er med til at udrydde dem, er det generelt fangeskabet, der kan være dødeligt for en gepard. De fleste geparder holdt i fangeskab af rigmænd dør efter to eller tre år, fordi hverken deres diæt eller motionsvaner bliver overholdt.

Mens flere vilde geparder ikke engang overlever turen fra eksempelvis Somaliland til Mellemøsten.

Til salg på sociale medier

Mellem januar 2012 og juni 2018 undersøgte Cheetah Conservation Fund, hvor mange vilde geparder, der blev sat til salg på sociale medier.

Resultatet var skræmmende med 1367 geparder, der blev solgt. De fleste af salgene er foregået på enten Instagram eller YouTube.

Der er dog nogle stater i Mellemøsten som har bandlyst handel med vilde geparder, men der er kun tale om meget få.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu