ANNONCE

Gerningsmand bag økseoverfald var kendt af PET

20. februar 2018 19:16 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Politiet er fortsat i gang med at forsøge at fastslå motivet bag et brutalt drabsforsøg på to personer lørdag aften. Den 29-årige formodede gerningsmand er nu varetægtsfængslet.

Lørdag aften gik en mand pludselig til angreb med en økse på to 19-årige ved en Circle K-tankstation i Birkerød.

Ved angrebet fik en 19-årig kvinde åbent kraniebrud, sår på hals, ryg og hånd, mens en 19-årig mand fik sår i hovedet, skulderen, ryggen og hånden. Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

En 29-årig  formodet gerningsmand blev efter to døgns masssiv eftersøgning og efterforskning fra politiets side anholdt mandag aften. Nu er han blevet varetægtsfængslet i fire uger under sigtelse for drabsforsøg mod de to 19-årig samt for et røveri mandag mod Danske Bank i Ringsted.

Nordsjællands Politi oplyser også i pressemeddelelsen, at PET har været opmærksom på den 29-årige sigtede i tiden inden økseoverfaldet.

– PET har fra andre danske myndigheder bl.a. modtaget oplysninger om, at vedkommende havde stiftet bekendtskab med militant islamisme, og at mistænkte muligvis kunne være psykisk ustabil, skriver Nordsjællands Politi.

Politiet er fortsat ved at efterforske, hvad motivet bag det tilsyneladende fuldstændigt umotiverede overfald er.

– Nordsjællands Politi samarbejder tæt med PET, Rigspolitiet og øvrige relevante myndigheder i sagen, oplyser politikrdsen

Hverken PET eller Nordsjællands Politi ønsker af hensyn til den videre efterforskning at udtale sig yderligere om sagen.

Den 29-årige sigtede har siden overfaldet været efterlyst. I første omgang udsendte politiet kun et billede af ham, men efter et røveri mod Danske Bank i Ringsted mandag, hvor politiet også mener, at han er gerningsmand, valgte politiet at offentliggøre hans navn. Samtidig blev bankrøverens flugtbil efterlyst. Både bilen og altså den 29-årige efterlyste er i løbet af tirsdagen fundet.

– Stor tak til borgere som har hjulpet med at lede efter bilen og den eftersøgte gerningsmand, udtaler politiinspektør Lau Thygesen via Nordsjællands Politis Twitter-profil.

Kæmpe geværer

Den mistænkte var i retsmødet iført blå Adidas-shorts og brun striktrøje. I retten sad han uroligt på stolen. Da dommeren henviste til hans anholdelse mandag aften, afbrød den 29-årige:

– Brutalt anholdt af et SWAT-team med kæmpe geværer.

Politiet har oplyst, at anholdelsen forløb uden problemer.

Det er tidligere kommet frem, at den 29-årige har en kriminel fortid bag sig. Han fik sin seneste dom i 2015 for røveri og røveriforsøg.

Senioranklager Bente Schnack vil nu have den mistænkte mentalundersøgt.

– Kriminalitetens karakter tilsiger, at man får sigtede mentalundersøgt, siger hun.

Anholdt efter stor indsats

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet det arbejde, Nordsjællands Politi, Rigspolitiet og resten af Sjællands politikredse har udført siden lørdag, hvor parret blev overfaldet.

Mandag kunne, eksempelvis, bilister i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politikreds opleve, hvordan der foregik en politiaktion ved Halskov-Knudshoved.

Også Sydøstjyllands Politi havde noget at lave i forbindelse med sagen. Således blev byen Børkop inddraget i sagen mandag aften, da politiet reagerede på et tip om, at den efterlyste mand var set på stationen i Børkop

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu