ANNONCE

Geværer fundet i kælder

29. august 2020 17:43 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

To mænd dømt efter gruopvækkende kælder-fund

Geværer fundet i kælder
Politiet gjorde rystende fund i kælder. ARKIVFoto: Scanpix

To mænd er fredag blevet idømt lange fængselsstraffe, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. Et tip ledte i marts politiet til et kælderrum i Risskov nord for Aarhus, hvor der blev gjort et urovækkende fund.

En 29-årig mand blev idømt tre års fængsel, mens en 30-årig kunne “nøjes” med to år og ni måneder. På baggrund af DNA-spor og videoovervågning fandt retten, at de to mænd var skyldige i våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

I kælderen blev fundet to oversavede jagtgeværer, en revolver og en del ammunition. Den 29-årige boede i en lejlighed i samme bygning, som våbnene blev fundet, og han blev kort efter politiets opdagelse anholdt og senere varetægtsfængslet. Den 30-årige mand blev ført anholdt i juni efter nogle måneders efterforskning.

Alvorligt

Årsagen til forskellen i straf er, at den 30-årige kun i ganske få sekunder var i besiddelse af våbnene. Det forklarede han i hvert fald selv. Han ankede sin dom på stedet, men anklageren sætter pris på, at retten også mente, at besiddelsen stod på længe nok til dom.

– Dommen viser endnu en gang, hvor alvorligt retten ser på besiddelse af skydevåben. En afgørende vurdering ved denne dom var, hvornår der er tale om en strafbar besiddelse af et våben, og hvor kortvarig en besiddelse kan være. Jeg er tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at der var tale om en strafbar besiddelse, selvom den 30-årige angiveligt kun havde skydevåbnene på sig ganske kort tid, siger specialanklager Jesper Rubow.

Den 29-årige erkendte til gengæld at have været i besiddelse af et af våbnene, men nægtede at det skulle være under særligt skærpende omstændigheder. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke. Begge blev varetægtsfængslet efter dommen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu