ANNONCE

Gidseldrama: Kvinde holdt fanget

16. april 2020 22:10 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Politiet har haft gang i en større aktion omkring asylcentret i Hvalsø.

En stor politiaktion, der blandt andet bød på massivt opbud og aktionsstyrkens tilstedeværelse, har torsdag eftermiddag og aften været i gang i adskillige timer. Nu er aktionen slut, bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi.

Aktionen foregik ved asylcenteret Avnstrup, der ligger i Hvalsø i Lejre Kommune Kommunikationsmedarbejder Charlotte Tornquist bekræfter over for Newsbreak.dk, at en mand er blevet anholdt. Hele aktionen, der betød afspærring og bevogtning, var centreret omkring denne person.

Selve anholdelsen af manden foregik roligt. Tornquist henviser til en pressemeddelelse, der er på vej.

I pressemeddelelsen, der er udsendt klokken 22, fremgår det, at årsagen var et regulært gidseldrama. Den anholdte – en 37-årig mand – holdt en kvindelig gæst fanget på asylcentret, og der var indkommet melding om, at han muligvis var bevæbnet.

Derfor mødte politiet talstærkt op og tog absolut alle forholdsregler grundet situationens alvor. Det kulminerede, da mistænkte blev anholdt klokken 20.09 uden dramatik. Kvinden, der var til stede på værelset, er uskadt.

Politiet ransagede efterfølgende den 37-åriges værelse, hvor der blev fundet en pistol, som blev beslaglagt. Den anholdte er indbragt til afhøring på politistationen. Han forventes fredag at blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

De nærmere årsager til mandens handlinger forventes afdækket i forbindelse med politiets videre undersøgelse af sagen, skriver politiet, der har været på stedet en del timer, altså siden sidst på eftermiddagen.

På Avnstrup bor både enlige og familier, der har fået endeligt afslag på asyl. Hvis de afviste asylansøgere medvirker til egen hjemrejse, vil de forblive i Avnstrup, indtil det er muligt at forlade Danmark.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu