ANNONCE

Gift med en optimist? Derfor kan det være godt

2. april 2020 16:07 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Et nyt studie pointerer, at der særligt for din aldring er store fordele at hente, hvis din partner er optimistisk.

En gruppe forskere fra Michigan State University har i en periode på otte år undersøgt om personer, der er gift med en optimist, bevarer et skarpere sind med alderen.

Deres undersøgelser antyder nemlig, at det lige præcis er én af fordelene ved at dele dagligdag med en optimistisk person, skriver Healthline.

Artiklen fortsætter efter videoen

Test af heteroseksuelle par

4457 heteroseksuelle par er blevet testet i undersøgelsen, der har foregået over en tidsramme på otte år, hvor parrene er blevet evalueret hvert andet år.

Alle deltagende var over 50 år, men dog ellers et repræsentativt udsnit af den amerikanske befolkning.

De er blevet testet i kognitive tests, der har fokuseret på korttidshukommelse og beregningshukommelse. De blev desuden også bedt om selv at evaluere deres hukommelse for hver gang.

Optimistiske partnere er gode

Ud fra de tests har forskerholdet bag fundet, at der er en kognitiv fordel ved at være gift med en optimist.

Det er dog ikke optimismen i sig selv, der udelukkende er grundlag for, at testpersonernes hukommelsesevner er bedre, for optimister har en tendens til en mere aktiv livsstil, der også inkluderer sund kost. Netop det er noget, som smitter af på partneren, der er gift med optimisten.

Fra tidligere forskning ved man nemlig, at det foruden genetiske faktorer og biologiske markører også er livsstilen, der har en stor påvirkning på ens kognitive evner, når man bliver ældre. De faktorer ved livsstil, som har en betydning, er blandt andet fysisk aktivitet, kost, kropsvægt og mobilitet.

Vær aktiv

Af den grund kan det ikke udelukkende bevises, at optimisme er eneste grund til, at evnerne omkring hukommelsen er bedre for de personer, der har indgået ægteskab med en optimist. Hvis andre grunde skulle kunne udelukkes, kræver det mere forskning.

Dog tyder øvrig forskning på, at én af de faktorer, der skal sikre dig et skarp sind, når du bliver ældre, er fysisk aktivitet.

Derudover er sådan en ting som socialt samvær også bevist til at have en positiv effekt på de kognitive evner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu