ANNONCE

Giftlinjen advarer efter et hav af opkald

12. marts 2020 15:25 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Coronavirus covid-19 i kombination med nysgerrige børn giver forældre nok at lave.

Giftlinjen advarer efter et hav af opkald
Giftlinjen, der holder til på Bispebjerg Hospital, modtager for tiden mange opkald fra forældre, hvis børn har smagt på håndsprit. Foto: Byggeriets Billedbank

Flere børn end normalt går hjemme i dag, og det har man bidt mærke i på Giftlinjen på Bispebjerg Hospital.

Det er Giftlinjen, du skal ringe til, hvis du drikker vand fra en kaffemaskine, der netop er blevet renset men ikke skyllet ordentligt. Det er også Giftlinjen, du skal ringe til, hvis dit barn har undersøgt, hvad håndsprit smager af, og sidstnævnte scenarie har Giftlinjen på Bispebjerg Hospital altså fået mange forespørgsler på den seneste tid.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Giftlinjen skriver i en pressemeddelelse, at der særligt bliver drukket meget håndsprit for tiden, og det sker blandt andet fordi, at små børn er nysgerrige.

“Det er deres måde at opdage verden på, og det kan vi ikke lave om på. Men vi kan sørge for, at de farlige ting ikke er tilgængelige,” skriver Giftlinjen.

Opfordringen til børnefamilier er derfor, at de går en runde i deres hjem og sørger for, at eddikesyre, afløbsrens, piller og håndsprit bliver fjernet fra børnehøjde og stillet steder hen, de små ikke kan nå.

“Er uheldet ude, er man selvfølgelig velkommen til at ringe til Giftlinjen, men vi skal  gøre, hvad vi kan for at undgå uheldet,” skriver Giftlinjen.

Pressemeddelelsen slutter i øvrigt med et gratis råd: En mundfuld håndsprit er ikke farligt. Giv barnet et glas mælk til at skylle efter med, lyder det fra Giftlinjen.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få oplyst, hvor mange opkald, Giftlinjen har modtaget på det seneste.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu