Gigant-bøde til konkurs-konge

16. juni 2017 17:05 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Konkurs-kongen Leif Johansen får en bøde på 750.000 kroner for at have kørt gods uden tilladelse.

Gigant-bøde til konkurs-konge
En historisk stor bøde er uddelt fra retten i Kolding. Den tidligere vognmand Leif Johansen er modtageren. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

En historisk stor bøde er uddelt fra retten i Kolding. Den tidligere vognmand Leif Johansen er modtageren.

Det skriver Fagbladet 3F.

Han skal betale 750.000 kroner for at have kørt gods for andre uden fornøden tilladelse og mangel på kontrol med chaufførernes førerkort.

Leif Johansens kone er idømt en bøde på 105.000 kroner i samme sag.

– Det er en speciel sag, da omfanget af lovbrud er større, end vi har set tidligere. Derfor er jeg også tilfreds med, at retten har givet en bøde på det høje niveau, vi krævede, siger anklager Lone Petri Kristensen.

Skat greb ikke ind

Leif Johansen har haft mediernes interesse de seneste uger efter, at Fagbladet 3F og TV2 kunne afsløre, at han – trods indblanding i 13 konkursfirmaer – ulovligt opkrævede moms i blomsterforretningen Madam Grøn i Kolding. Uden at SKAT greb ind.

Leif Johansen var ligeledes i retten for at have forfalsket en lejeaftale på en af lastbilerne. Ifølge anklageren for at undgå, at Politiet beslaglagde bilen, da den uden tilladelse blev anvendt til godskørsel for fremmed regning. Men på den anklage gik Leif Johansen fri.

Tidligere chauffører i Leif Johansens selskab, Dantrans Danmark Aps, har optrådt med beretninger om forsinkede eller manglende lønudbetalinger.

Ligesom de har oplyst, at firmaet ikke havde tilladelse til at køre med gods for fremmed regning.

– Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Der var ingen gyldige tilladelser, og da jeg kom ud til en af lastbilerne, havde den ingen nummerplader, fortalte en af de tidligere chauffører i retten.

Fagbladet 3F har været i kontakt med Leif Johansen, som efter eget udsagn ikke har mulighed for at udtale sig før mandag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu