ANNONCE

Gigantbøde

16. juli 2020 21:40 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

En manglende tilladelse endte med at give massive problemer for en litauisk vognmand.

Gigantbøde
Politiet stoppede den litauiske vognmand.(Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

En sag, der indledningsvis blot handlede om en manglende tilladelse, har nu taget en voldsom og omfattende drejning.

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd standsede den 15. juli 2020 om formiddagen ved Varde en litauisk varebil med påhængsvogn. Kontrollen viste, at vognmanden kørte godskørsel for fremmed regning, men han kunne ikke fremvise en Fællesskabstilladelse.

Her blev vognmanden vejledt om, at der normalt er en bøde på 35.000 kroner for at køre godskørsel for fremmed regning uden at have tilladelse. Derfor valgte vognmanden via e-mail at få fremsendt en tilladelse, som han viste politiet som dokumentation for, at alt var i sin skønneste orden.

– Det kunne hurtigt konstateres, at tilladelsen var forfalsket ved, at der var rettet i tilladelsen, så det så ud som om, den var udstedt til vognmandens virksomhed, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Derfor blev vognmanden den 16. juli 2020 fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Horsens. Her erkendte han dokumentfalsk og kørsel uden tilladelse i fire tilfælde i Danmark. Da vognmanden valgte at erkende det hele, så kunne denne afgøres med en straksdom.

Kæmpe bøde og udvisning

Vognmanden endte med at blive idømt 50 dages ubetinget fængsel, en bøde på 35.000 kroner og en udvisning af Danmark, samt et indrejseforbud, der gælder i seks år. Manden blev fængslet straks efter dommen, som han modtog, men han valgte dog at kære fængslingen til landsretten.

Ved godskørsel med et vogntog med samlet tilladt totalvægt over 3.500 kg. er der krav om, at virksomheden har en Fællesskabstilladelse til godskørsel for fremmed regning. Tilladelsen udstedes af myndighederne i det land, hvor transportvirksomheden har hjemme. Og det var altså denne, der startede hele missæren for den litauiske varebil.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu