ANNONCE

Gigantiske røgsøjler: Kemi-fabrik står i flammer

26. september 2019 11:12 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Flere skoler er blevet lukket i Normandiet på grund af en ekstremt kraftig brand, der er brudt ud i en kemi-fabrik ved byen Rouen.

Adskillige skoler og børnehaver i og omkring den franske by Rouen er lukket torsdag. Det skyldes en ekstraordinært stor brand i kemi-fabrikken tilhørende Lubrizol, der ligger i nærheden.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det franske indenrigsministerium anbefaler på Twitter alle, der bor indenfor en radius af 500 meter fra fabrikken, til at blive indendøre og lukke vinduer og døre.

Ifølge franske Le Figaro brød branden ud natten til torsdag klokken tre.

Brandårsagen er i skrivende stund ukendt, men der berettes om ekstremt høje flammer og ikke mindst røgsøjler synlige flere kilometer væk

Bygningen, der brænder, er under skærpet opsyn på grund af de produkter, der findes her.

Lubrizol-fabrikken fremstiller tilsætningsstoffer.

Skoler lukket

Der er ingen melding om tilskadekomne. Beboere i i alt 12 kommuner i nærheden af Rouen anbefales egentlig at blive indendøre. Den lokale myndighed oplyser, at alle skoler, børnehaver og gymnasier i Rouen vil holdes lukket torsdag som en sikkerhedsforanstaltning.

Christophe Castaner, indenrigsminister, sagde torsdag i RTL Radio, at der ikke umiddelbart er fare forbundet med indånding af luften, lige som der ikke skal være skadelige partikler i røgen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu