Blodrøde tal: Gigantunderskud i 2012 for Vestas

6. februar 2013 08:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Blodrøde tal: Gigantunderskud i 2012 for Vestas
Arkivfoto.
Vestas

Vestas fik i 2012 et gigantisk underskud. Arkivfoto.

Vestas Wind Systems fik i 2012 en omsætning på 7,2 milliarder euro. Det var som ventet af analytikerne. Hvad der ikke var ventet er de enorme nedskrivninger, som Vestas har valgt at foretage.

 

De lyder på over 500 millioner euro, og de er med til at skyde årets resultat helt i sænk. Et driftoverskud på fire millioner euro EBIT bliver forvandlet til en blodrød bundlinje på 963 millioner euro. Det fremgår af regnskabet, der blev offentliggjort klokken 8:30 onsdag morgen.

Den klemte aarhusianske vindmølleproducent har de seneste år haft problemer med at opretholde en tilfredsstillende ordreindgang, og det i kombination med en række aggressive investeringer verden over har sat kapitalbeholdningen under pres.

Læs også: Ditlev Engel når ikke sit ordremål

Vestas måtte i sommer fortælle, at den havde svært ved at leve op til sine finansielle forpligtelser og derfor reelt levede på bankernes nåde. Den situation er dog fortid nu, efter der ved årsskiftet faldt en aftale på plads med de ni banker, Vestas’ benytter sig af. De har nu givet håndslag på finansieringen frem til 2015.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu