ANNONCE

Gik i Walmart bevæbnet og iført skudsikker vest

12. august 2019 22:46 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Den 22-årige mand slap levende fra turen. Men ifølge politiet kunne det være endt helt galt.

Den 20-årige mand mente selv, at han havde en virkelig god grund til at være bevæbnet og iført skudsikker vest.

En 20-årig mand er blevet sigtet for at true med terror. Det skriver CBS News.

Sagen er fra Missouri, USA, hvor den unge mand blev stoppet, efter at han gik ind i et Walmart-supermarked, iført skudsikker vest og bevæbnet med flere våben.

Gælder reglerne stadig?

Episoden fandt sted få dage efter, at 22 personer blev dræbt i et angreb mod et andet Walmart-supermarked, men den unge mand mener selv, at han havde en god grund til at gøre, som han gjorde.

– Jeg ville undersøge, om forfatningen stadig gælder, siger den unge mand i en skriftlig udtalelse, ifølge CBS News.

Den del af forfatningen, der er tale om, er den del af forfatningen, der giver borgere ret til at bære våben. Det er en noget omstridt del af den amerikanske forfatning for tiden, da der findes folk, der gerne så, at våben blev mindre udbredt blandt civile i USA, og der findes folk, der ikke ønsker at skille sig af med deres våben.

Han var heldig

Den 20-årige blev stoppet af en brandmand, der var i butikken ved at tilfælde. Herefter blev politiet tilkaldt.

– Han var samarbejdsvillig, men han er heldig at være i live, siger Mike Lucas, repræsentant for det lokale politi, ifølge CBS News.

Den unge mand risikerer nu op til fire år i fængsel samt en bøde på 10.000 dollars, mere end 66.000 danske kroner.

Familien var imod ideen

CBS News skriver, at mandens hustru var klar over, at han havde i sinde at gå i Walmart iført skudsikker vest og bevæbnet med flere våben. Hun siger, ifølge CBS News, at den unge mand er umoden, og at hun i øvrigt var imod idéen.

Manden filmede angiveligt selv turen i Walmart, da hans lillesøster havde nægtet. Også hun mener, at idéen om at gå bevæbnet i Walmart var dårlig.

Det er i staten Missouri, hvor hændelsen fandt sted, tilladt synligt og skjult at bære våben, så længe man er over 19 år gammel. Den unge mand oplyser, at han helt lovligt havde anskaffet sig skydevåben for at kunne forsvare sig selv.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu