Gik over for rødt: Nu skal han 21 måneder i fængsel og udvises fra Danmark

4. september 2018 20:38 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En banal trafikforseelse fik kæmpestore konsekvenser for en 35-årig syrisk mand

Gik over for rødt: Nu skal han 21 måneder i fængsel og udvises fra Danmark
Og netop derfor skal man aldrig gå over for rødt lys. (Foto: Shutterstock)

Det er ganske vist, at man som fodgænger kan få seks forskellige bøder, hvis man ikke overholder loven – men at man også kan ende med en fængselsdom på et år og ni måneder – og en udvisning af Danmark – den var ny.

Det er en 35-årig mand fra Syrien, der kan se frem til den hårde straf. I marts påkaldte han sig en patruljes opmærksom, da han var på vej over for rødt på Randersvej i Aarhus – det viste sig, at han havde en del kokain på sig.

Da betjentene ville tage en snak med den 35-årige, løb han fra stedet med politiet i hælene. På Stockholmsgade løb han ind i en privat have, hvor han gemte sig i mørket, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

En af betjentene fik dog øje på ham og anholdt ham. En hundepatrulje fandt efterfølgende en pose med 148 gram kokain tæt på det sted, hvor manden havde gemt sig. Og ved en efterfølgende ransagning af mandens lejlighed i Silkeborg, fandt politiet yderligere 98 gram kokain.

Nægtede sig skyldig i besiddelse af narko – erkendte at gå over for rødt

Retten i Aarhus fandt manden skyldig i at besidde narko med henblik på at sælge det. Derudover blev han også dømt for at gå over for rødt.

– Jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at mængden af kokain skulle medføre en relativ høj fængselsstraf. Samtidigt er jeg tilfreds med, at kriminalitetens art og den tiltaltes ringe tilknytning til Danmark medførte en udvisning for bestandigt, siger anklager i sagen Laura Simoni Pedersen i pressemeddelelsen.

Den 35-årige syrer nægtede sig skyldig og ankede dommen. Han erkendte dog at have gået over for rødt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu