ANNONCE

Giv vennerne bag(h)jul i politiets julekalender

25. november 2020 15:15 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Traditionen tro har computerkyndige igen mulighed for at hacke lovligt løs i Rigspolitiets hacker-julekalender.

Giv vennerne bag(h)jul i politiets julekalender
Igen i år kan du deltage i politiets julekonkurrence. Foto: Bjarke ørsted/Ritzau Scanpix

Nationalt Cyber Crime Center, NC3, har for fjerde år i træk udtænkt digitale juleopgaver med forskellige sværhedsgrader, så de fleste kan være med i konkurrencen – det gælder både store og små virksomheder og enkeltpersoner.

Det foregår som klassisk Jeopardy og er for sjov, så der er ikke præmier til vinderen – ud over æren og eventuelt håneretten, hvis du giver nogle af dine venner baghjul.

Sjov – med en alvorlig baggrund

Bag det sjove gemmer sig dog en alvorlig problemstilling; formålet med den digitale julekalender er at sætte fokus på it-sikkerhed og cyberkriminalitet, som er et stigende problem i Danmark.

– Cyberkriminalitet er blevet mere udbredt, avanceret og grænseoverskridende, og vi ser et generelt behov for, at alle skærper opmærksomheden på it-sikkerhed. Cyberkriminalitet rammer private borgere, mindre erhvervsdrivende og større virksomheder, og de kriminelle bliver teknisk dygtigere og arbejder mere målrettet – både når de lokker betalingskortoplysninger fra privatpersoner, og når de låser en virksomheds filer og kræver penge for ikke at misbruge forretningskritiske data eller personfølsomme oplysninger. siger Sonny Olesen, politikommissær og chef for High Tech Crime ved Nationalt Cyber Crime Center, NC3.

Konkurrencen starter 26. november 2020 klokken 10.00 og slutter 17. december 2020 klokken 10.00.

Du kan læse reglerne og tilmelde dig på nc3ctf.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu