ANNONCE

Giver op: Disse elever kommer ikke i skole

21. april 2020 07:58 | Af: Newsbreak.dk

6. til 9. klasse kommer sandsynligvis først i skole efter ferien, vurderer lærere og skoleledere.

Elever i skolens ældste klasser kommer ikke i skole før sommerferien, skriver Politiken tirsdag.

For hvis skolerne skal leve op til sundhedsmyndighedernes retningslinjer, er der ikke plads eller ressourcer til at undervise flere elever.

Det vurderer lærerne, skolelederne og flere af partiernes undervisningsordførere.

– Med de retningslinjer, som der er nu, er det helt umuligt at få plads til flere elever. Det er der hverken lokaler eller personale til, siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, til Politiken.

Formand for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal er enig.

– Vi skal indstille os på nødundervisning helt frem til sommerferien, siger han.

Trangt med plads

I Kommunernes Landsforening peges også på, at pladsen på skolerne er trang, og at der er lange udsigter til, hvornår skolerne kan åbne dørene for de ældste elever.

– Lige nu er det meget svært at se, at der kan blive plads til 6.-10. klasserne på skolerne, simpelthen fordi deres lokaler og fælleslokaler er optaget af de mindre klasser, og fordi det kræver flere voksne at klare undervisningen på de nye vilkår, siger Jacob Bundsgaard, formand for KL.

På Christiansborg, hvor man er ved at forberede sig på forhandlingerne om den næste fase af genåbningen af Danmark, er det også meget få, der tror på, at de ældste elever kommer i skole før sommerferien, og en række af partierne siger åbent, at de slet ikke har det på dagsordenen.

– SF vil hellere åbne et skridt for langsomt end for hurtigt op. Det gælder også udskolingen. Det gøres et kæmpe stykke arbejde for at leve op til retningslinjerne nu, derfor kan man ikke åbne for de ældste elever, siger SF’s undervisningsordfører Jacob Mark.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu