ANNONCE

Gjorde han virkelig det?

9. januar 2021 10:58 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

I sin tid som præsident har Trump givet modstandere øgenavne og gået til kamp mod medierne på Twitter.

Twitter har lukket USA’s præsident Donald Trumps Twitter-profil permanent.

Det er sket efter uroligheder ved Kongressen i Washington D.C. onsdag.

Dermed kan præsidenten ikke længere kommunikere sine korte – og ofte kontante – budskaber direkte til amerikanerne og resten af verden via det sociale medie.

– Efter en tæt gennemgang af nye tweets (opslag på Twitter, red.) fra @realDonaldTrump-profilen og deres kontekst, har vi suspenderet brugeren permanent på grund af risikoen for yderligere opildnen til vold, lyder det fra Twitter.

Twitter skriver desuden, at der allerede er planer om fremtidige “væbnede protester”, som er begyndt at sprede sig både på og uden for Twitter.

Det inkluderer et forslag om et nyt angreb “på USA’s Kongres og statslige bygninger 17. januar 2021”.

Twitter begyndte onsdag med at lukke Donald Trumps profil i 12 timer. Her var det også frygten for opildnen til vold, der var begrundelsen.

Det samme gjorde Facebook og Instagram. Her er blokeringen torsdag blevet forlænget til at gælde på ubestemt tid – og foreløbigt to uger.

Nu, hvor Trumps adgang til Twitter er helt forsvundet, kan du i galleriet til denne artikel læse om nogle af de mere mindeværdige tweets, Trump har sendt ud, og hvad han har brugt det sociale medie til.

Kilde: Ritzau/AFP.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu