ANNONCE

Glemmer du dette kan ferien blive ødelagt

24. juni 2019 10:27 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Sommervarmen og sommermånedernes skybrud kan give øget risiko for infektioner, hvis ikke du er opmærksom på hygiejnen.

Det er et kendt fænomen, at man kan blive ramt af et alvorligt maveonde, når man rejser i udlandet. Men ifølge Statens Serum Institut er der ikke kun risiko for det, når man rejser ud over den danske grænse.

Sommervarmen og skybrudssæsonen kan også spolere din ferie i Danmark, da der er større risiko for at få infektioner.

I galleriet ovenfor, får du flere tips til, hvordan du undgår sommerens infektioner.

Oversvømmelse

Det er skybrudssæson Danmark i disse dage, og danskerne har da heller ikke set sig fri for det voldsomme vejr, der budt på store mængder vand og et utal af lynnedslag. Særligt de store mængder vand kan være med til at spolere din ferie med sygdom.

Som udgangspunkt anbefaler Statens Serum Institut, at man skal lade være med at opholde sig i lokaler, hvor der har været indtrængen af vand. Men er man nødt til at befinde sig der, måske fordi man hjælper til med oprydningen efter en oversvømmelse, så er det vigtigt, at man beskytter huden med langskaftede støvler, beklædningsgenstande og gummihandsker.

Et andet tip er at undgå at få vand i munden eller øjnene, samt at vaske det tøj, man har haft på i det oversvømmede lokale ved minimum 80 grader.

Håndhygiejne i top

Statens Serum Institut pointerer, at der særligt skal fokuseres på danskernes håndhygiejne, hvis man vil undgå at få en infektion i sommermånederne.

Hvis ikke man har adgang til en håndvask, hvor man kan vaske sine hænder med vand og sæbe, så kan man bruge desinfektionsmiddel som håndsprit eksempelvis.

Sterile pakker

I sommermånederne kan der forekomme problemer med kondensdannelse i sterile pakninger. Hvis der er fugt eller kondens i en steril pakning, så kan man ikke være sikker på, at indholdet stadig er sterilt.

Statens Serum Institut anbefaler, at den sterile pakning med dets indhold kasseres, hvis der er mistanke om kondensdannelse.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu