‘Glemt’ dette? Så ringer politiet måske

14. januar 2019 16:59 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Måske ringer politiet til dig. Men så er det fordi, du har 'glemt' noget.

Bliver din bil indkaldt til syn, så er det en god ide at møde op og få den sag ud af verden.

Det står i loven, at bilen skal være godkendt inden for den fastsatte frist.

Ellers kan det få konsekvenser. (Du kan forøvrigt i galleriet over artiklen, se nogle af de fejl, der ses i synshallen. Nogle af dem kan du sagtens selv fikse).

Det gør Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu opmærksom på på sin Facebook-side.

Her kan du også se, hvad politikredsen aktivt gør. Meget aktivt.

“Har du fået et opkald fra politiets servicecenter om din bil de seneste dage? Hvis du har, ved du allerede nu, at det handler om, at det ikke er registreret, at bilen har været til periodisk syn”, starter opslaget.

Nummerpladerne inddrages

Politiet i den kreds har identificeret en lang række køretøjer, der altså mangler det lovpligtige syn. Derfor kontaktes vi ejerne af bilerne for at minde om sagen og for at fortælle, at der kører en bil, der ikke er godkendt. Det er nemlig ulovligt at køre på offentlig vej med en bil, der ikke er synet og godkendt inden for fristen, og derfor står nummerpladerne til at blive inddraget.

Du kan selvfølgelig have solgt bilen, uden den er blevet ejerskiftet. Det kan også være, dine nummerplader er stjålet, men aldrig afmeldt.

Tjek hos Skat

Hvis du har haft en bil, som er solgt videre på et tidspunkt, og hvis du er i tvivl om, om du stadig står som registreret ejer af den, kan du kontakte Motorstyrelsen (Skat) og få yderligere vejledning.

“Vores politifolk, som kører patrulje i politikredsen, er i denne tid ekstra opmærksomme på biler, som ikke er synet, og her risikerer du, at nummerpladerne bliver pillet af bilen, hvis du bliver standset. Måske bliver du ringet op af politiet, så vi kan hjælpe dig videre”, skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu