Globale regler skal bremse virksomheders skatte-udnyttelse

16. februar 2013 12:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Globale regler skal bremse virksomheders skatte-udnyttelse
Billede mangler

MOSKVA: Det skal være slut med multinationale virksomheders muligheder for at udnytte forskellige landes skatteregler til deres fordel.

 

Den britiske finansminister, George Osborne, vil sammen med sine franske og tyske finansministerkolleger benytte weekendens G20-møde i den russiske hovedstad til at slå et slag for globale skatteregler for virksomheder. Det skriver BBC.

En undersøgelse foretaget af OECD har således vist, at de multinationale selskaber kunne udnytte forskelle i skattereglerne i de lande, de opererer i, og de franske, tyske og britiske finansministre vil søge opbakning til at gøre noget ved det fra de andre G20-lande på topmødet.

Rapporten fra OECD viste blandt andet, at virksomheder havde mulighed for at flytte deres skattepligtige fortjenester til lande med lavere skattetryk, ligesom også den stigende e-handel på tværs af landegrænser besværliggør overblikket over, i hvilket land skatten skal betales.

Rapporten »viser, at den globale økonomi har ændret sig voldsomt over det seneste årti, men globale skatteregler har stået stille i næsten et århundrede,« siger George Osborne ifølge BBC.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu