GN Store Nord skruer op for høje mål

21. februar 2013 08:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
GN Store Nord skruer op for høje mål
Billede mangler

Gennem længere tid har der været tvivl i markedet. Vil GN Store Nord være i stand til at levere det overskud og den omsætning i 2013, som ledelsen lovede helt tilbage i 2010. Det kan man, slår høreapparatvirksomhedens ledelse fast i det årsregnskab, der er blevet offentliggjort torsdag morgen.

Forventningerne om en overskudsgrad – EBITA-margin – på over 19 pct. i GN Store Nord står ved kraft. Det skal bringe GN Store Nord op på siden af konkurrenter på høreapparatmarkederne som William Demant og Sonova.

“Vores medarbejdere verden over har ydet en kæmpe indsats for at nå vores mål, og jeg er stolt af at være en del af en organisation med så dedikerede kolleger,” lyder det fra formand Per Wold-Olsen.

Samtidig opjusterer ledelsen forventningerne til omsætningen med op til 300 mio. kr., så det samlede salg for 2013 ventes at lande på et sted mellem 6,55 og 6,7 mia. kr.

Den danske storproducent af headset, høreapparater og audiologisk diagnoseudstyr til mennesker verden over kom som ventet ud af 2012 med en omsætningsfremgang. Salget sidste år lød på 6,3 mia. kr. og driftsoverskuddet – EBITA – lød på 616 mio. kr.

GNs produkter produceres hovedsageligt i Kina. Virksomheden har omtrent 4.700 medarbejdere, hvoraf de cirka 900 er ansat i Danmark. GN Store Nords headset markedsføres globalt under varemærket Jabra, mens høreapparater markedsføres under henholdsvis ReSound, Beltone og Interton varemærkerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu