God nyhed er falsk: Du skal ikke tro på det

13. november 2019 22:04 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Skat advarer mod en ny mail, der meddeler dig, at du skal have penge tilbage.

Nogle nyheder er desværre bare så gode, at de ikke er sande.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Sådan en bliver i øjeblikket rundsendt fra udspekulerede svindlere, der udgiver sig for at være fra Skattestyrelsen.

Det får nu Skattestyrelsen til at advare danskere mod denne svindel-mail, der ellers proklamerer, at du skal have penge tilbage.

På Twitter skriver Skat: “Vær opmærksom på falske mails” og deler et billede af den pågældende mails udseende, der dog heldigvis skiller sig ud på en måde, så en garvet internet-gænger kan spotte falskheden.

Svindlerne forsøger givetvis at lukrere på det faktum, at der siden oktober er kommet flere nyheder fra Skattestyrelsen om danskere, der rent faktisk får penge tilbage.

(Artiklen fortsætter under fakta-boksen)

Den egentlige skatterefusion finder dog tidligst sted i foråret 2020, når årsopgørelsen er tilvejebragt.

Sådan fupper og svindler de os

Sikkerhedsekspert og medstifter af sikkerhedsfirmaet CSIS Peter Kruse har tidligere fortalt til Newsbreak.dk, at phishing-beskederne ofte forsøger at udnytte store virksomheders navne, som er kendte har en høj troværdighed.

– Svindlere forsøger at udnytte brands, vi som forbrugere har tillid til. I Danmark handler vi meget på nettet, og modtager vi eksempelvis en mail fra “Netflix” på korrekt dansk, hvor firmaet oplyser, at vi skal opdatere betalingskortoplysninger, så ved svindlerne, at nogle gør det, fortalte Peter Kruse.

De falske beskeder kan også se ud som om, de kommer fra en offentlig myndighed. Skat blev ved udsendelsen af årsopgørelsen i 2017 blev indbakker landet over fyldt med særligt én mail, der så ud som om, den kom fra Skat og lovede udbetaling af restskat.

– Vi har i sådan en situation allerede paraderne nede, fordi vi forventer at være i kontakt med Skat på den ene eller den anden måde, sagde Peter Kruse fra CSIS.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu