God start for ny DR-kanal

29. januar 2013 11:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
God start for ny DR-kanal
Billede mangler

Mandag havde DRs nye kanal, DR3, premiere. Formålet med den nye kanal er ifølge generaldirektør Maria Rørbye Rønn at få de unge seere til at zappe tilbage til DR, hvor gennemsnitsalderen på nuværende tidspunkt er 50 år. Men DRs public service skal også ramme de unge, som også skal lære noget, mens de bliver underholdt.

 

Og hvordan gik premieren så?

– Overordnet set er kanalen underholdende, der er knald på, men der er også oplysning. Desuden er der en god dansk tone i de to programmer »Generation Plastik« og »De Uperfekte«, siger Kristian Lindberg, som er filmredaktør på Berlingske.

Han mener, at DR3 kom godt fra start med den ønskede blanding. Programmerne passer godt til den målgruppe, som DR ønsker at indfange, nemlig de 15- til 39-årige, og det uden at gå over i platheder, som ellers er typisk for mange ungdomsprogrammer, lyder det fra filmredaktøren.

Programmet »Generation Plastik« handler om unge, der enten har eller ønsker at få foretaget plastikoperationer, så de kan udvikle et bedre selvværd, mens »De Uperfekte« er et datingprogram, hvor deltagerne har skavanker af den ene eller den anden art, for eksempel kraftig OCD, det vil sige tvangstanker- og handlinger.

– I »Generation Plastik« er det i modsætning til amerikanske og engelske programmer deltagerne selv, som filmer. Dermed er det ærligt og ikke-moraliserende, for man kan ikke klandre deltagerne selv for at fremstille deres egen virkelighed, siger Kristian Lindberg.

Datingprogrammet »De uperfekte« har samme ærlighed over sig, mener redaktøren.

– »De Uperfekte« er meget rørende og handler mere om menneskene end selve dating. Helhedsudtrykket af menneskene gør det mere interessant end for eksempel »Dagens Mand« (datingprogram på TV 2, red.), der er mere overfladisk og centreret omkring udseendet, siger han.

Til gengæld er Kristian Lindberg skuffet over »Monte Carlo«, som har de populære P3-Værter Peter Falktoft og Esben Bjerre Hansen i front.

– Det er ironisk på en 90er-agtig måde og handler mere om værternes fordomme over for Rusland end om Rusland, siger han.

Programmet forsøger at lave dokumentar i stil med Mads Brügger, men fremstår i stedet som en dårlig efterligning og bærer præg af ikke at have haft tid nok, lyder dommen.

Men alt i alt er kanalen – so far – en succes.

– Hvis de kan fortsætte linjen med faktaprogrammer, der holder den særlige danske tone, kan det blive en succes og noget for alle, siger Kristian Lindberg.

Igen i aften kan man se afsnit af flere af kanalens selvproducerede serier, som både skal underholde og gøre klogere. Det gælder »Generation Plastik«, »De Uperfekte«, »Monte Carlo elsker Putin« og »Thomas Skovs Sportsprogram«.

DR3 har overtaget DR HDs sendeflade, så har man tidligere haft DR HD på sit TV, vil man kunne se DR3 på samme kanal. Hvis ikke, kan man finde hjælp til at se DR3 på DRs hjemmeside.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu