God timing: Sass er fagbevægelsens ven

9. maj 2012 10:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
God timing: Sass er fagbevægelsens ven
Billede mangler

Henrik Sass Larsen er den helt rigtige mand på posten som gruppeformand for Socialdemokraterne, mener partiets landbrugs- og fødevareordfører Orla Hav.
– Der er ingen tvivl om, at Henrik Sass Larsen kender det socialdemokratiske partiapparat rigtig godt og har været vant til at samarbejde bredt, siger Orla Hav.
Henrik Sass Larsen er udset til at blive valgt som ny formand for den socialdemokratiske folketingsgruppe. Den nuværende formand, Mogens Jensen, skal i stedet være næstformand for partiet.
Orla Hav fremhæver især Henrik Sass Larsens forbindelser til fagbevægelsen som en vigtig styrke i en tid, hvor trepartsforhandlinger med fagbevægelse og arbejdsgivere står øverst på den politiske dagsorden.
– I en regeringsperiode er det afgørende at holde god information bagud og til siderne i partiet, og derfor skal man kende det godt. De kvaliteter har Henrik Sass Larsen, siger Orla Hav.
Også politisk kommentator Hans Engell mener, at han er en vigtig brik forud for trepartsforhandlingerne, da han har god kontakt til fagbevægelsen.
– Han er om nogen, den der har haft det gode forhold til fagbevægelsen. Og vi skal ikke glemme at de kommende måneder, der vil trepartsforhandlinger og gode relationer til LO og de andre forbund være et must for regeringen,” siger Hans Engell til Newspaq.
Henrik Sass Larsen har ry for at være en hård nyser, og Orla Hav medgiver, at den kommende gruppeformand kan være “rimelig rå”. Men det er en nødvendig egenskab i toppolitik, påpeger flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer.
En anden kilde mener, at netop Sass Larsens styrke er nødvendig i en tid, hvor meningsmålingerne er nedslående læsning for socialdemokrater.
Den nuværende gruppeformand, Mogens Jensen, er nemlig slet ikke trådt nok i karakter, fremhæves det.
– Man får en gruppeformand, der har en større pondus. For man kan jo ikke komme uden om, at det her er en fyring af Mogens Jensen, siger kilden.
Trods Henrik Sass Larsens image som “hård hund” roser flere folketingsmedlemmer hans evne til at lytte til andres synspunkter og sørge for, at folk kommer til orde.
Både internt i partiet og for offentligheden kom det som en stor overraskelse, at Henrik Sass Larsen ikke blev udnævnt til minister efter folketingsvalget.
Det skyldtes, at han havde forbindelser til en rocker i Køge med øgenavnet Suzuki-Torben. Det rejste tvivl om hans sikkerhedsgodkendelse.
Men posten som gruppeformand kan være et skridt på vejen mod en fremtidig ministerpost ved en fremtidig regeringsrokade, påpeger en kilde i partiet over for Ritzau.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu