ANNONCE

Gode grunde til at fermentere kål

2. april 2020 16:46 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Nu hvor du alligevel har tiden til at gå i køkkenet, kunne du med fordel overveje at fermentere kål.

Der er med garanti mange danskere, der er gået endnu mere i køkkenet under corona-isolationen. Måske har man kastet sig over projekter, der kræver flere dage såsom surdej eller snaps. Men det kan være, at dit næste projekt burde være fermentering af kål.

For der er faktisk overraskende mange sunde fordele ved fermenteret kål, skriver Healthline.

Artiklen fortsætter efter videoen

I galleriet ovenfor kan du se alle fordelen ved fermenteret kål.

Ældgammel tradition

Fermentering af kål stammer fra Kina. Det er en ret, der er over 2000 år gammel. Dengang blev fermenteret brugt som et middel til at få varer til at holde længere.

Siden er fermentering blevet en del af alverdens køkkener verden over. Særligt er det i danskeres øjne måske kendt fra Tyskland under navnet Sauerkraut.

Det kræver fermenteret kål

Det kræver ikke mange ingredienser at lave fermenteret kål.

Typen af kål, der kan være spidskål, hvidkål eller lignende, skal snittes fint, og så skal der masseres salt ind i kålen. Det får kålen til at udskille sin væske.

Hele blandingen hældes over i en beholder, hvor man skal sørge for at presse kålen sammen, så man presser alt luft ud. Vigtigt er det, at kålen er dækket af væsken hele tiden, mens det samtidig skal være under pres. Luk beholderen, så der ikke kommer luft ind.

Stil beholderen et mørkt sted i mellem en og fire uger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu