ANNONCE

Godt nyt til varmehungrende danskere

15. juli 2020 14:55 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

DMI er klar med en frisk prognose for de kommende ugers vejr.

Godt nyt til varmehungrende danskere
Der er igen udsigt til sommervejr i Danmark. Foto: Henning Bagger/Scanpix.

Hvis du savner den varme sommer, kommer der i denne artikel en god, men lille, nyhed til dig.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har udsendt en dugfrisk prognose for de kommende ugers vejr, og det er her, den lille nyhed gemmer sig.

Langtidsmeteorolog, Lisette Grenbom, skriver i prognosen, at den kommende uge, uge 30, bliver mindre blæsende end den uge, vi er på vej igennem. Det er noget nær også det eneste konkrete, DMI kan sige om vejret i uge 30, da der er store usikkerheder forbundet med den kommende uge.

DMI skriver, at et højtryk omkring Finland, og et højtryk omkring sydvestlige England samt et “lavtrykstrug” ned over Danmark giver meteorologerne problemer med deres prognoser.

Det hele er lidt usikkert

Der er mulighed for både solskin og regnvejr i uge 30, men hvor solen viser sig, og hvor regnen vil lande, det kan man hos DMI endnu ikke sige noget om.

“Vejrmæssigt kan vi se frem til en uge med overskriften ‘stedvise regnbyger og til tider nogen sol’. Derfor kan både paraply og solbriller være faste elementer i tasken, og det være en hjælp at tjekke radarbilledet på dmi.dk, som viser den aktuelle nedbør, og hvor nedbøren bevæger sig hen de næste timer,” skriver DMI om vejret i uge 30.

Hvor man har svært ved at sige meget om, hvordan vejret bliver ude i Danmark, er man ret sikre på, at temperaturerne vil befinde sig mellem 16 og 23 graders varme i dagtimerne og 12 og 16 graders varme i nattetimerne. Altså enten regnvejr og efterårsstemning eller solskin og sommerstemning.

Den gode nyhed

Skuer man længere ud i fremtiden, til uge 31, kommer den gode nyhed. DMI skriver, at vejret ændrer sig, og det betyder, at der er udsigt til solskin og temperaturer over 25 graders varme, men intet tyder på, at vejret fra den skuffe bliver over Danmark i særlig lang tid.

Om uge 31 skriver DMI selv:

“Opsummeret vil ugen byde på helt regulært dansk sommervejr med nedbør, temperaturer og solskin omkring det normale, med velkendte små udsving i vejret, som forventes tidsmæssigt at kunne vare et par dage ad gange. ”

DMI skriver derudover, at uge 32 ser ud til at blive en gentagelse af uge 31, med det DMI kalder “regulært dansk sommervejr”, hvor der både er udsigt til solskin og regnvejr.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu