ANNONCE

Godt råd til testtrængende

10. december 2020 21:28 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Hold øje. Der kommer løbende testtider til.

Godt råd til testtrængende
Danske Regioner opfordrer folk til kun at dukke op ved de faste testcentre, hvis de har en tid. Det skal sammen med ekstra testtider den kommende tid være med til at mindske kø. (Arkivfoto). Foto: Helle Arensbak/Scanpix

Hver dag er der flere tusinde danskere, der udebliver fra deres bookede aftaler til coronatest. Det skriver TV 2 baseret på et svar fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Her skriver ministeriet, at data fra de seneste uger peger på, at andelen af personer, der ikke møder op til deres bookede test, ligger på mellem 5 og 10 procent. Det betyder, at mellem 3900 og 8300 danskere hver dag ikke dukker op til deres planlagte coronatest, skriver TV 2.

Tallene er baseret på, at der de seneste tre uger i gennemsnit er foretaget lige over 75.000 test om dagen.

– Det er ikke i orden. Man skal ikke blive væk. Så må man melde afbud, så andre kan komme til, siger Line Ervolder (K), fungerende sundhedsformand i Region Hovedstaden til TV 2.

Oplysningerne er dog ifølge Sundheds- og Ældreministeriet behæftet med en vis usikkerhed. Desuden bliver der i et vist omfang kompenseret for udeblivelserne, da der løbende bliver justeret antallet af ledige tider til test.

Hold øje frem mod jul

I en pressemeddelelse udsendt torsdag skriver Danske Regioner, der står for at udføre foretage tests i de danske testcentre, at der løbende frigives flere testtider frem mod jul. Det sker i takt med, at kapaciteten forhøjes.

Der kan godt komme flere tider til på dage og ved teststeder, hvor der lige nu ikke er nogen, fordi der løbende bliver lagt flere tider til, understreger formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose nu. Det sker efter historier om ventetider på helt op til 14 dage i for eksempel Holbæk.

– Tider til test for Covid-19 bliver løbende lagt ind på coronaprover.dk, fordi testkapaciteten opskaleres dag for dag. Der kan dermed godt komme flere tider til på dage og ved teststeder, hvor der lige nu ikke er flere ledige tider, siger Stephanie Lose.

Det seneste døgn er 111.358 blevet testet. Det er tredje dag i streg med mere end 100.000 tests.

Læs mere om coronatests her:

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu