ANNONCE

Gør det for den dræbte Eddie: Ven vil finde hund

21. maj 2020 12:21 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Vennen til den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen, der er blevet dræbt, leder ihærdigt efter hans hund Rocko.

Nordjyllands Politi startede med at efterlyse den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen, siden er flere skridt i sagen blevet taget. Få dage efter blev et ægtepar og en yderligere sigtet i sagen, der af politiet blev betragtet som værende en drabssag.

Det er kommet frem i blandt andet Ekstra Bladet, at den 39-årige er blevet dræbt ved skud og herefter er blevet brændt. Hvad politiet ikke ved er, hvor den 39-åriges hund Rocko befinder sig.

Netop det har Eddie Karl-Johan Christensens ven og Rockos opdrætter Benjamin Bergstedt sat sig for. Det fremgår af et opslag på Facebook.

Ingen rester af hunden

Nordjyllands Politi har slået fast, at den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen er død. Han blev dræbt af skud, derefter brændt og så er resterne forsøgt gemt.

Men der har ikke været indikationer på, hvor den 39-åriges 10 måneder gamle hund befinder sig.

– Vi har intet set til den. Heller ikke tegn på, at den skulle være blevet brændt, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Netop det har den 39-åriges kammerat Benjamin Bergstedt også hørt, og derfor opfatter han det som om, at hunden fortsat er i live. Han har sat sig for at finde frem til den.

– Eddie er væk, det må jeg forsøge at acceptere, selv om det ikke er noget, jeg bare kan, men jeg har givet et løfte til mig selv, om at jeg skal finde den hund. Indtil videre er han ikke fundet død. Og før det er sikkert, at han er død, så betragter jeg ham som værende levende, siger Benjamin Bergstedt til Newsbreak.dk og fortsætter:

– Det synes jeg, at jeg skylder Eddie. Når man er venner, så gør man sådan noget.

Nået vidt og bredt

Han har skrevet en efterlysning af hunden Rocko på Facebook, og det har indtil videre givet massevis af henvendelser. I skrivende stund er opslaget blevet delt 2207 gange, mens 149.139 personer har set opslaget.

– Jeg har fået henvendelser fra Norge, Sverige og Tyskland, så langt er det nået ud, siger Benjamin Bergstedt.

Benjamin Bergstedt er denne torsdag gået efter et spor om, at hunden er set i området omkring Frederikshavn, hvor Nordjyllands Politi også foretog flere ransagninger i forbindelse med efterlysningen af den 39-årige.

– Jeg er målsat. Jeg vil finde ham, siger han og understreger, at han er i kontakt med “nogle der er relaterede til” Eddie Karl-Johan Christensen, og de påskønner hans ihærdighed for at finde Rocko.

Benjamin Bergstedt har et særligt forhold til Rocko, for det var ham, der solgte hunden til den 39-årige.

– Jeg fik et kuld på 13 hvalpe, og Eddie var den fjerde, der købte en hvalp, og så faldt vi bare i snak, siger Benjamin Bergstedt, der forklarer, at de også brugte meget tid på at træne hunde sammen, da Benjamin Bergstedt selv har beholdt en søster til Rocko.

Har en plan for Rocko

Hvis det skulle vise sig, at Benjamin Bergstedt eller måske en anden tilfældig borger finder frem til Rocko, så har Benjamin Bergstedt en plan klar.

– Jeg ved godt, hvem der skal have ham. Men det vil jeg gerne holde hemmeligt, siger han.

Han opfordrer borgere, der muligvis har set hunden om at kontakte politiet. Men han er klar over, at hunden hurtigt kan genkendes, hvis det er Benjamin Bergstedt den ser.

– Jeg har jo trænet ham, så han kan sagtens genkende mig. Han bliver helt exet, når han ser mig – og så løber han med garanti i favnen på mig, siger han og understreger, at han jo ikke har ejerskabet over Rocko mere, fordi han solgte ham til Eddie Karl-Johan Christensen.

Han understreger yderligere, at han gerne hjælper politiet, hvis de har brug for blandt andet en DNA-test, der endeligt kan identificere, at der er tale om den rigtige hund.

– De kan bare ringe, jeg skal nok stille op. Om det så er klokken fire om natten, så stiller jeg op, siger den dedikerede kammerat.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu