ANNONCE

Gør det ikke: Fire misforståelser i sommerhaven

27. juli 2020 15:34 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

For mange er sommerferien lig med havearbejde. Men mange danskere laver store fejl i god tro, når haven skal passes og plejes. Få her planteekspertens udredning af fire gængse misforståelser i sommerhaven.

Du kender det måske – du kigger ud ad vinduet på det lange græs, hækken der stritter i alle retninger, og ukrudtet der har spredt sig til hvert et hjørne af haven.

Selvom havearbejde er sundt og virker afslappende på mange, så viser en undersøgelse fra YouGov, at knapt en tredjedel af danske husejere har dårlig samvittighed på grund af deres have, og over 40 procent har svært ved at finde tiden til at passe haven. Det skriver Plantorama i en pressemedelelse.

Ændr dine vaner

Med en travl hverdag kan det være svært at sikre, at haven altid står knivskarpt, men det er ifølge plantefaglig rådgiver hos Plantorama Kamilla Høy slet ikke nødvendigt. Hun mener, at der er meget at vinde både for sig selv og naturen ved at ændre vanerne i haven.

Artiklen fortsætter under videoen.

– I Danmark går vi meget op i regler og at gøre tingene på den rigtige måde, og mange har meget faste ideer omkring, hvordan en have skal passes, fortæller hun og fortsætter:

– Men vi bliver hele tiden klogere, og den måde, mange er vant til at holde have på, er ikke altid den mest hensigtsmæssige. Der er en del misforståelser, når det kommer til at holde have, som vi først langsomt er ved at få lavet om på, udtaler Kamilla Høy.

Klik igennem galleriet for at få Camillas råd til hvordan du undgår misforståelser i havearbejdet og derigennem gør haven nemmere at passe.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu