ANNONCE

Gør du dette? Så smadrer du din bil totalt

6. november 2019 11:34 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Mange danskere begår dyre fejl, når de sætter sig bag rattet.

Vi kender det sikkert alle sammen. Køretimerne, hvor man lærte alt om at køre bil, er længe glemte – og derimod har man udviklet sine egne vaner, som gør det nemt for dig.

Artiklen fortsætter under videoen.

Det at køre bil bliver pludselig et spørgsmål om selvlærte genveje og tricks, men det skaber dårlige vaner, der kan ende med at koste dig kassen.

Det kan godt være, at man som erfaren bilist har fået et bedre overblik og er bedre til at håndtere de situationer, der opstår på vejen, men for bilens ve og vel, der er de nyudklækkede bilister væsentlig bedre til at passe på maskineriet.

Og hvis man er en af de danskere, der har prøvet at skulle betale for ny gearkasse eller en ødelagt kobling, så ville man nok ønske, at man havde passet bedre på ens bil.

I galleriet kan du se, hvordan du undgår at smadre bilen.

Pas på din bil

Når man i forvejen er igang med at lære sig selv gode vaner som trafikant, så kan man også lige så godt begynde at tænke på at få skiftet til vinterdæk. Mange danskere er sene til at skifte vinterdæk. Derfor anbefaler Falck, at man hurtigst muligt får skiftet dækkene af en professionel eller at man gør det selv.

Ifølge DMI’s tal var middeltemperaturen i oktober måned fra 2006-2015 på 9,8 grader, mens gennemsnittet for november måned var 6,3 grader. Nattefrosten her i slutningen af oktober er således et forvarsel om, at vi går mod koldere tider.

– Ideelt set bør du, som bilist, skifte til vinterdæk før frosten sætter ind, men mange glemmer det, og de opdager det først, når de mærker at underlaget så småt begynder at skride under bilen. Der kan det være for sent, siger Gunnar Thykjær.

Stor undersøgelse

Så sent som tirsdag kunne Newsbreak.dk fortælle, at en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring, viser at ni procent af de adspurgte 1052 repræsentativt udvalgte danskere har i Kantar Gallups undersøgelse svaret, at de ikke planlægger at montere vinterdæk på bilen.

Det svarer til 233.000 biler, der i vinterhalvåret ikke får monteret vinterdæk, skriver Gjensidige i en pressemeddelelse.

I 2018 gennemførte FDM en test af netop helårsdæk. Testen viste blandt andet, at helårsdæk er bedre end at køre med sommerdæk om vinteren, men det er stadig en nødløsning.

– Skal man kun køre på én type dæk hele året, skal man vælge helårsdæk. Det er dog ikke den bedste løsning og kan, trods navnet, i værste fald give en falsk tryghed, da helårsdæk stadig ikke er lige så gode som de bedste dæk til årstiden. Vil man have det bedst mulige vejgreb både sommer og vinter, er der derfor ingen vej udenom at skifte mellem sommer- og vinterdæk, sagde Søren W. Rasmussen, bilteknisk redaktør i FDM, til FDM.

Gør det lovbestemt

Hos vores naboer i Sverige og Norge er det lovpligtigt at skifte til vinterdæk, når frosten nærmer sig.

Sådan er det ikke herhjemme, men hele 70 procent af de adspurgte i undersøgelsen mener, at det også burde være lovkrav i Danmark.

Det kan Skadedirektør i Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild, godt forstå.

– Bremselængden er helt afgørende, når det kommer til at undgå ulykker i trafikken, og her gør vinterdæk bare en rigtig stor forskel i forhold til andre typer dæk, når det er vinterføre. Derfor bør man virkelig tænke sig godt om, inden man dropper at skifte til vinterdæk, siger han i pressemeddelelsen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu