Gør et kup: Præsident holder guldrandet auktion

22. maj 2019 12:05 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Flere dyre biler, der er beslaglagt fra kriminelle, skal sælges på auktion i Mexico. Indtægterne kommer de fattige tilgode.

Den mexicanske regering vil bortauktionere 77 køretøjer, boliger og andre aktiver beslaglagt fra kriminelle og mindst én tidligere politiker. Den første auktion finder sted søndag, og her kan folk byde på blandt andet modeller fra Porsche, Corvette og Mercedes Benz. Desuden en Lamborghini Murcielago.

Startprisen på de 77 biler kommer til at ligge på 1,5 millioner dollar svarende til godt 10 millioner danske kroner. Blandt de tidligere ejere er der flere narkobaroner, skriver Reuters.

Klik i galleriet over artiklen for at se nogle af de luksusbiler, der skal under hammeren.

Auktionen blev annonceret af Ricardo Rodríguez, der er chef for Mexicos nyoprettede institut for tilbagelevering af stjålne varer, på en pressekonference i Mexico tirsdag.

– Tidligere havde vi en slags omvendt “Robin Hood”. Tag fra folket og giv til de rige. Sådan er det ikke længere, sagde han.

Provenuet fra auktionen vil gå til to kommuner i den sydlige delstat Oaxaca, som ifølge præsident Andres Manuel Lopez Obrador er blandt de fattigste i landet.

Huse og smykker

På en anden auktion skal der sælges tre boliger til mindst omkring 47 millioner kroner. Heriblandt en med en indendørs pool i et eksklusivt Mexico City-kvarter. Pengene herfra skal gå til et  rehabiliteringsprogram for unge stofmisbrugere.

Der skal også smykker, der er beslaglagt fra organiserede kriminalitet, under hammeren. Indtægterne vil komme nogle mindre samfund i bjergene i staten Guerrero tilgode. Det er et område, hvor mange familier lever af at dyrke opium.

Siden Lopez Obrador tiltrådte præsidentembedet i december har han startet en række velfærdsprogrammer for de fattige og ældre samt skåret i lønninger til de øverste embedsmænd. Han har også sagt, at der skal spares offentlige midler ved at eliminere korruption . “Robin Hood” planerne annoncerede han i april.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu