ANNONCE

Gør grimme fuger rene – og her skal du passe på

9. august 2019 20:51 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Mange tror fejlagtigt, at grimme og misfarvede fuger er uhygiejniske - men det er det ikke. Det kan dog være noget skidt.

Lad os bare slå fast med det samme, at langt de fleste, der brokker sig over grimme og misfarvede fuger på badeværelset, står med et rent æstetisk problem. Det er nemlig sjældent noget hygiejnisk, der er tale om.

Dog er det ikke utænkeligt, at der kan være tale om skimmelvækst, og så er det altså vigtigt, du reagerer med det samme. Til gengæld er skimmelsvamp i ét tilfælde også meget lettere at fjerne end misfarvning.

Fugerne er den samling, der ligger mellem klinker og/eller fliser på badeværelset. De fleste har dem især i brusebadet. Ikke overraskende kommer misfarvningen derfor typisk med vandet.

Af samme årsag er det mest typiske misfarvning da også blot kalk, som der findes en del af i vandet her hjemme. Det efterlader hvidlige plamager.

Her hjemme er det Hvidovre, Rødovre og Frederiksberg, der har det hårdeste vand, hvilket betyder størst forekomst af kalk og magnesium. Amager, Albertslund og Glostrup har også meget hårdt vand.

Er misfarvningen derimod af mere rødlig karakter, skyldes det garanteret jern i vandet, mens det er de sorte pletter, du skal holde et vågent øje med.

Det kan nemlig både være skimmelsvamp eller andre mikroorganismer, der lever på overfladen. I forhold til skimmel har du for alvor et problem, hvis du har gummifuger. For er det tilfældet, så er du nødt til at få hele fugen skiftet ud. Det kan nemlig stort set ikke lade sig gøre at fjerne svampen her fra.

I galleriet over artiklen kan du blive klogere på, hvordan du fjerner de forskellige misfarvninger og får dine fuger helt rene.

Kilder: Bolius, GEUS, Cleanipedia

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu