ANNONCE

Tre ting du skal få styr på ved din bolig

23. august 2020 20:34 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

De udendørs områder omkring en bolig bliver vigtigere og vigtigere. Her er tre ting, du skal få styr på, før du sætter boligen til salg.

Et hus med slidte gulve, et 50 år gammelt køkken og brune vægge kan skræmme de fleste boligkøbere væk.

Men det er ikke kun husets indre, du skal gennemgå, inden du sætter huset til salg. Udeområderne spiller nemlig også en stor rolle i det samlede indtryk, boligen efterlader sig hos potentielle købere.

To ejendomsmæglere kommer her med deres bud på, hvad du som minimum skal få styr på, før du sætter boligen til salg.

1) Foran huset

Det første, en potentiel boligkøber ser, vil påvirke, hvordan vedkommende oplever resten, forklarer Morten Elmgaard, der er indehaver af Home-butikker i Skanderborg, Ry og Aarhus C.

Og ser det ikke ordentligt ud fra vejen, kan det skræmme potentielle købere væk, allerede inden de har nået at booke en fremvisning.

– Mange kører forbi adressen og ser boligen udefra, inden de tager fat i ejendomsmægleren, fortæller han.

Han råder til, at du tager et billede fra fortovet og nærstuderer, hvad der støjer, og får fjernet det som det første. Det kan være cykler, der står hulter til bulter, eller skraldespande, der med fordel kunne gemmes lidt bedre væk.

2) Indkørslen

Det kan også være diverse ting i indkørslen, påpeger Jette Eriksen, indehaver af EDC Huset Hadsten.

– Vis mig din indkørsel, og jeg skal fortælle dig, hvordan du bor, siger hun og påpeger, at en rodet indkørsel næsten altid afspejler sig i et rodet hjem.

Så vil du allerede ved første øjekast give boligkøberne et indtryk af, at de er ankommet til et hjem i god stand, så start med at rydde op udenfor.

– Hvis der ligger en bunke med sand og står en trailer med haveaffald, så bliver man som køber træt, allerede inden man er nået til hoveddøren, siger hun.

Brug også lidt tid på at få selve indkørslen til at se flot ud. Ret fliserne i indkørslen til, hvis de ligger rodet, eller få spredt noget nyt perlegrus.

3) Haven

Når området foran huset står skarpt, er det tid til at tage et kig på selve haven. For her kan du også med lidt arbejde øge herlighedsværdien af boligen betragteligt.

Langt de fleste leder efter noget, der er nemt at holde – og egner dit hus sig til en børnefamilie, er det fint, hvis haven gør det samme.

– Folk har så travlt i dag, så man skal få det til at se ud, som om haven passer sig selv, siger Jette Eriksen.

De fleste er på udkig efter en simpel have – en græsplæne med en hæk omkring – oplever både Jette Eriksen og Morten Elmgaard.

– Der er selvfølgelig forskel på køberne, men universalrådet er at skabe luft og lys i haven. Er der store træer eller vilde buske for tæt på huset, så beskær dem, råder Morten Elmgaard.

Er det beplantninger direkte op ad huset, så fjern dem helt. De kan nemlig gøre skade på boligen.

Og sørg ellers for at klippe hækken, slå græsset – også i kanterne rundt ved bede og havetrampoliner – og fjern ukrudt i både have og mellem fliserne på terrassen.

Sørg desuden for at få malet hegn og stakit, og fjern alger på terrassens fliser.

– En flot have giver indtrykket af en sælger, der passer godt på sine ting – og dermed også på huset, siger Morten Elmgaard.

Det er også en rigtig god idé at fjerne ukrudt fra haven.

I galleriet ovenfor artiklen kan du få gode råd til, hvordan du skal gøre.

Start med mos

Et godt sted at starte er desuden græsplænen, der for mange danskeres vedkommende formentlig vil være godt fyldt op med mos.

Helt uden sprøjtemidler kan man nemlig sagtens få en pæn og grøn plæne med en række helt simple tips.

I denne artikel kan du se, hvordan du gør.

Mos i græsset? Sådan får du liv i plænen igen

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu