ANNONCE

Golfklub nægter at følge anbefaling og lukke

21. marts 2020 13:18 | Af: Newsbreak.dk

Søhøjlandet Golf ved Silkeborg går mod sin egen union og lader spillerne bruge banen under COVID-19.

Golfklub nægter at følge anbefaling og lukke
Søhøjlandet Golf har flere brugere end normalt, da en del af landets golfklubber, modsat Søhøjlandet Golf, har fulgt unionens anbefaling om at lukke ned. Genrefoto: Scanpix.

Mange sportsklubber har under COVID-19 valgt at lukke for deres aktiviteter. De indendørs af slagsen er helt forbudt, mens de udendørs anbefales at stoppe. Dansk Golf Union har i den forbindelse anbefalet sine klubber at lukke.

Men mindst et sted har valgt ikke at følge anbefalingerne.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Søhøjlandet Golf ved Silkeborg har fortsat åbent, og der kommer flere spillere end vanligt. Det skriver TV2 Østjylland.

– Mette Frederiksen har været ude at sige, det er godt med frisk luft, og vi har altså 85 hektar, så der er minimal risiko for smitte, siger baneejer, Jan Rasmussen, til TV2 Østjylland.

Har sat regler op

Ifølge ham bruger 100-150 mennesker banen dagligt, men der er taget forholdsregler for at undgå, over 10 golfspillere er samlet på samme tid.

Det oplever ejeren ikke er et problem at undgå.

– Højst to personer kan booke sig ind samtidig, og de skal altid være to meter fra hinanden. Hvis man kommer hen til et tee-sted, hvor nogen er ved at slå ud, skal man holde afstand, forklarer Jan Rasmussen.

Han fortæller dog, at fordi en del andre baner i nærheden har lukket, kommer der flere spillere til Søhøjlandet end normalt.

De skulle dog stadig kunne overholde retningslinjerne om afstand og forsamlinger, forsikrer ejeren.

Har lukket lokaler

Alle udenoms-faciliteter som restaurant, klubhus og omklædningsrum er samtidig lukket ned.

Alligevel overholder golfklubben ikke Dansk Golf Unions anbefalinger, for herfra lyder det til klubberne, at de skal lukke helt.

– Dansk Golf Union anbefaler, at golfklubberne lukker deres klubhuse, indstiller spillet på golfbanerne og brugen af træningsfaciliteter, foreløbigt frem til 30. marts. Golfsporten må tage et samfundsansvar, og gøre alt hvad vi kan i denne svære situation og vi må alle huske på, at golf ikke er en nødvendighed, skriver unionen på sin hjemmeside.

Da golf foregår under åben himmel, går anbefalingerne mere vidt end den lovgivning, som statsministeren har sat i værk.

Men det er der flere grunde til, lyder det fra golfunionen.

– Vi skal hjælpe til med at bremse smittespredning, og så må det gå ud over den enkeltes spil. Vi har også forholdsvis mange ældre medlemmer, hvor risikoen for at blive hårdt ramt af corona er større, siger formand for Dansk Golf Union, Lars Broch Christensen, til TV2 Østjylland.

Kan ikke tvinge ejer

Derfor ærgrer det ham også, at Søhøjlandet Golf og ifølge formanden også flere andre klubber rundt om i landet har valgt at holde åbent.

Men det er ikke muligt for unionen at diktere en lukning igennem.

– Nu kan vi bare håbe, at de overholder de gældende retningslinjer i forhold til afstand og mennesker samlet på samme område, siger Lars Broch Christensen.

Det forsikrer Jan Rasmussen fra Søhøjlandet Golf om, at man gør der.

Og han er faktisk uenig i den måde, som Dansk Golf Union har valgt at håndtere COVID-19 på.

– Det gør indtryk på mig, hvad medlemmerne ønsker, og jeg ved, at der er flere klubber, som vil skrive til unionen, at de synes, det er en forkert beslutning, siger Jan Rasmussen.

Han oplever, at der andre steder end på golfbanen er problemer med at leve op til retningslinjerne udstukket af myndighederne.

– Jeg bor i Risskov, og her er der masser folk ved vandet, og jeg kørte i går en tur ved Mols Bjerge og så, hvor mange mennesker der besøgte Kalø Slotsruin. Der er langt større risiko for smittespredning der end på golfbanen, siger Jan Rasmussen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu