Golfstjerne i dopingsag

1. februar 2013 09:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Golfstjerne i dopingsag
Foto: Wikipedia.

Den tidligere verdensetter Vijay Singh kan risikere at blive suspenderet fra PGA Touren efter brug af et forbudt præparat. Det er Sports Illustrated, der har bragt historien om, at Singh har benyttet sig af produktet Deer Antler Spray til behandling af sit skadede håndled.

Deer Antler Spray indeholder stoffet IGF-1, som Sports Illustrated betegner som et anabolsk hormon, der stimulerer muskelvækst, og som optræder på PGA Tourens liste over forbudte stoffer.

Singh har erkendt at have benyttet sig af produktet, men fastslår samtidigt, at han ikke vidste, at produktet indeholdt forbudte stoffer.

– Jeg har på intet tidspunkt vidst, at det kan indeholde et stof, der er forbudt. Da jeg fik produktet gennemgik, jeg det og fandt ingen forbudte substanser, siger Singh til pgatour.com.

– Jeg er chokeret over, at Deer Antler Spray måske indeholder et forbudt stof og er vred over at have bragt mig selv i denne situation, siger Singh, der understreger, at han vil samarbejde med ledelsen i PGA Touren omkring sagen.

Mens PGA Touren endnu ikke har udtalt sig om emnet, har den dobbelte Major-vinder Mark O’Meara meldt ud, at han mener, at Singh skal have en karantæne.

Golfsporten indførte et dopingreglement i 2008, og indtil videre er kun én spiller blevet testet positiv, Doug Baron, der i 2009 blev idømt to års karantæne for brug af testosteron. I 2011 brugte Marc Calcavecchia Deer Antler Spray, indtil han blev advaret af PGA Touren om, at det var forbudt.

Den advarsel har Singh tilsyneladende ikke fået.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu