Google fejrer mors dag 2012 – til ære for alle mødre

13. maj 2012 00:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Google fejrer mors dag 2012 - til ære for alle mødre
Billede mangler

Mors dag 2. søndag i maj stammer fra USA, hvor Julia Ward Howe og senere Anna Jarvis sørgede for at udbrede skikken – Google fejrer dagen.

I dag, søndag den 13. maj 2012, er det mors dag. Det fejrer søgemaskinen Google med en helt speciel animation på forsiden – nøjagtig som det var tilfældet i onsdags den 9. maj, hvor Howard Carter, den engelske egyptolog, blev fejret.

Mors dag er en tradition, der oprindeligt stammer fra USA, hvor forfatteren og kvinderetsforkæmperen Julia Ward Howe opfandt dagen i 1872. Senere fik Anna Jarvis dagen udbredt – i første omgang for at ære sin mor, Anna Marie Reeves Jarvis, der arbejdede for bedre sanitære forhold samt mindskelse af børnedødeligheden – men senere som en generel hyldest til alle mødre.

I USA blev dagen så stor, at den siden 1914 har været en helligdag.

Først i 1929 kom mors dag til Danmark – det skete med rigsdagsbetjent Christian Svenningsen.

Som soldat i USA’s hær under 1. verdenskrig hørte han traditionen fra soldaterkammeraterne og bragte skikken med tilbage til Danmark.

Senere er mors dag blevet en stor dag for blomsterhandlere og dermed gjort kommerciel.
Har du givet noget til mors dag – eller fået noget? Er dagen for kommerciel eller har den stadig sin berettigelse? Skriv en kommentar i facebook-feltet her under artiklen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu