Mobilgigant fjerner 13 spil: Derfor skal du slette dem

30. november 2018 09:00 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Du bør se at få fjernet spillene, hvis du har dem liggende på din telefon.

Mobilgigant fjerner 13 spil: Derfor skal du slette dem
Hvis man har et eller flere af programmerne liggende, skal man se at få dem fjernet. Foto: Scanpix/Toby Melville.

Google fjernede tidligere på måneden 13 spil fra Google Play-butikken. Alle spil indeholder malware, og har du gjort, som et af spillene instruerede dig til, at du åbnede det, er der muligvis malware installeret på din telefon.

NDVT er et af de mange medier, der har omtalt opdagelsen af de 13 apps, der angiveligt blev gjort af en IT-sikkerheds-forsker, der på Twitter har omtalt de forskellige programmer. Business Insider skriver, at Google sidenhen har bekræftet, at de 13 programmer ikke levede op til de standarder, Google har.

Historien er ekstra problematisk for Google, og for brugere af Googles Android-platform, fordi to af de 13 spil har figureret blandt anbefalede programmer i Play Store. Det har givet spillene mulighed for at blive set af endnu flere mennesker, og der er angiveligt over 500.000 brugere, der har installeret et eller flere af de 13 spil.

– Vi sætter pris på forskerens opdagelser, der er med til at gøre Google Play mere sikker, lyder det fra Google, ifølge Business Insider.

Det er følgende 13 spil, der er tale om:
Luxury Cars SUV Traffic
Car Driving Simulator
Extreme Car Driving Racing
Moto Cross Extreme Racing
SUV City Climb Parking
Extreme Car Driving City
City Traffic Moto Racing
Extreme Sport Car Driving
Hyper Car Driving Simulator
Truck Cargo Simulator
SUV 4×4 Driving Simulator
Firefighter – Fire Truck Simulator
Luxury Car Parking

Har man installeret et af programmerne, er man, ifølge IT-sikkerheds-forskeren efterfølgende blevet bedt om at installere endnu et program, og det var i det program, at der skulle være malware.

Kotaku anbefaler, at du slår flytilstand til på din telefon for så at fjerne de programmer, du vil af med for af for at være på den sikre side.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu