Google i patentslagsmål med British Telecom

15. februar 2013 08:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Google i patentslagsmål med British Telecom
Billede mangler

Det er for længst blevet hverdagskost i IT-branchen at udkæmpe patentslagsmål, og nu har Google også meldt sig på banen. Søgemaskinen er ellers mest kendt for at sidde på anklagebænken i sådanne sager, men nu er Google altså gået til modangreb, og endda mod hæderkronede British Telecom.

 

Slagsmålet startede for godt et år siden, da British Telecom anklagede Google for at have brugt patenteret teknologi i seks tilfælde, hvor det handlede om navigation, kommunikation og datalagring.

Nu har Google svaret igen med et søgsmål, hvor British Telecom angiveligt har brugt noget af Googles beskyttede viden inden for filoverførsler i interne netværk.

“Vi har altid set retssager som en sidste mulighed, og vi arbejder hårdt på at undgå søgsmål. Men BT (British Telecom, red.) har anlagt flere grundløse sager mod Google og dets kunder, samtidig med at man har udstyret ‘patent trolls’,” skriver Google.

“Patent trolls” refererer til en efterhånden meget udbredt praksis i krydsfeltet mellem jura og teknologi, hvor virksomheder lægger sag an primært for at generere eller afpresse den anklagede virksomhed, men uden at der er markedsmæssig substans i søgsmålet.

Google antyder dermed kraftigt, at British Telecom har opmuntret eller endda oprettet skuffeselskaber, hvis eneste formål har været at genere Google i amerikanske og britiske retssale. Googles har altså nu valgt at svare igen ved at sagsøge British Telecom.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu