Bølge af raseri efter gorilladrab i zoo: Kræver retfærdighed for Harambe

31. maj 2016 06:47 | Af: Anne Mejdahl Daugbjerg, ad@newsbreak.dk

Næsten 75.000 har skrevet under på en underskrifts-indsamling, hvor de kræver, at forældrene bliver gjort ansvarlige for drabet på gorillaen Harambe.

Gorillaen harambe blev i weekenden skudt og dræbt i Cincinnati Zoo, efter en fire år gammel dreng kravlede ind i buret til den store abe.

Drengen kravlede ifølge zoo-direktør Thane Maynard igennem en barriere og faldt herefter ned i en slags voldgrav, skrev Ritzau søndag.

Den 17-årige hangorilla Harambe, der ifølge zooen vejer over 180 kilo, kravlede herefter ned i voldgraven og samlede den lille dreng op.

Nu har både PETA og privatpersoner reageret på hændelsen på flere sociale medier, og der er startet en underskiftsindsamling: Forældrene skal holdes ansvarlige for Harambes død.

Underskrifterne vil blive sendt til Cincinnati Zoos direktør Thayne Maynard, og hensigten er at få børneforsorgen til at undersøge sagen og drengens hjem – for at finde ud af, om der er tale om svigt fra forældrenes side. De, der står bag underskriftsindsamlingen, er overbeviste om, at Harambe stadig ville være i live, hvis drengens forældre havde holdt bedre øje. De skriver:

– Den smukke gorilla mistede sit liv, fordi drengens forældre ikke holdt bedre øje med barnet. Vi tror på, at barnet ikke ville have været i stand til at trænge ind i indhegningen, hvis forældrene havde holdt ordentligt opsyn. Vidner fortæller, at de hørte drengen sige, at han ville gå ind i indhegningen og aktivt prøvede på at bryde barrieren. Her skulle forældrene straks have fjernet barnet fra stedet.

De sociale medier koger over

På Facebook har siden Justice for Harambe fået flere hundrede likes siden søndag, på Twitter vrimler det med tweets med #harambe og #RIPHarambe:

Desuden har Harambe fået sine egne memes – se dem i galleriet herover.

Passede Harambe bare på drengen?

Flere er af den klare overbevisning, at Harambe ikke ville drengen noget ondt. Vidner siger, at det flere gange så ud som om, gorillaen prøvede at skærme drengen fra den højtråbende tilskuerflok, skriver WLWT.

– Jeg ved ikke, om det var skrigeriet, der gjorde det, eller for mange mennesker, der hang ind over kanten, om han troede, vi ville komme ind, men han trak drengen væk fra den store gruppe mennesker, siger Kim O’Connor, som var til stede, da det skete, til mediet.

Drengen var i indhegningen i 10-15 minutter, siger myndighederne. O’Connor gik, før Harambe blev skudt.

– Vi hørte det desværre. Vi var ikke kommet ret langt uden for portene. Vi håbede, håbede, at de bare fik ham til at sove.

Men Harambe blev altså skudt, og drengen blev reddet op.

Underskriftindsamlingen mangler kun få hundrede underskrifter, før målet på 75.000 er nået.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu