Grædende rødtrøjer følger Chavez’ kiste

6. marts 2013 19:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Grædende rødtrøjer følger Chavez’ kiste
Billede mangler

VENEZUELA: Opløste i gråd siger de farvel til deres præsident, de rødklædte »chavistas«, der med Hugo Chavez’ død har mistet den mand, de så som deres store revolutionshelt.

 

Titusinder af tilhængere fører onsdag den flagklædte kiste med liget af Venezuelas afdøde præsident gennem hovedstaden Caracas’ gader mod landets militærakademi, hvor han skal ligge på lit de parade.

»Jeg er her for at sige mit sidste farvel til min præsident. Der vil aldrig komme en Chavez. Han er den største mand, vores fædreland har givet os,« siger en af de mange fremmødte chavistas, den 34-årige skolelærer Jose Gregorio Conde, ifølge BBC til AFP.

»Han var vores far. Han lærte os at forsvare os selv. Chavismen er ikke forbi! Vi er folket! Vi vil kæmpe,« erklærer 56-årige Nancy Jotiya over for Reuters’ reporter i Caracas, mens andre råber »Kampen fortsætter! Chavez lever!«

Hugo Chavez’ vicepræsident og forventede efterfølger, Nicolas Maduro, har erklæret syv dages landesorg for den døde præsident, der også skal hyldes af de sydamerikanske regeringsledere, hvoraf flere allerede er ankommet til Caracas for at tage afsked med Chavez.

Det vides ikke, hvor den omstridte præsident skal begraves. Ifølge Reuters ønsker store grupper af hans tilhængere, at Chavez’ jordiske rester skal placeres i det mausoleum, som han har fået bygget til sin egen revolutionshelt, Simon Bolivar, i det centrale Caracas.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu