Grækerne skal tilbage til valgurnen 17. juni

16. maj 2012 15:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Grækerne skal tilbage til valgurnen 17. juni
Billede mangler

Grækerne skal til stemmeurnerne søndag den 17. juni i endnu et forsøg på at sammensætte en regering, der kan føre landet ud af den økonomiske krise.
Det oplyser partikilder til Reuters. Nyheden bekræftes ligeledes af en embedsmand over for nyhedsbureauet i Athen.
Samtidig skriver medierne, at Panagiotis Pikrammenos, formand for den øverste administrative domstol, skal lede en overgangsregeringen frem til valget.
Efter det seneste valg var det politiske billede så mudret, at politikerne ikke kunne blive enige om at sammensætte en ny regering.
Forhandlingerne brød sammen tirsdag – kun ni dage efter det seneste parlamentsvalg.
Dermed blev den politiske krise forlænget i Grækenland, der også er i dyb økonomisk krise og kæmper for at få nye lån fra andre eurolande for at klare sig gennem krisen.
Resultatet af det seneste valg betød, at parlamentet er splittet mellem tilhængere og modstandere af en række krisepakker, som blev gennemført i Grækenland for at få lån fra andre eurolande.
Meningsmålinger tyder på, at det venstreorienterede parti Syriza får stor fremgang ved det kommende valg og sandsynligvis bliver største parti. Partiet blev næststørst ved det seneste valg.
Syriza er modstander af betingelserne for den seneste redningspakke fra andre eurolande og kræver betingelserne genforhandlet. Pakken kom i stand i marts og indebærer store offentlige nedskæringer.
Ledere fra eurolande afviser at genforhandle redningspakken til Grækenland og siger, at de lukker kassen for lån til grækerne, hvis de ikke opfylder betingelserne.
Får Grækenland ikke nye lån, går landet bankerot og tvinges sandsynligvis ud af eurosamarbejdet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu