ANNONCE

Grænsehandlen større end hidtil antaget

30. december 2011 08:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Grænsehandlen større end hidtil antaget
Billede mangler

Langt flere danskere kører deres bilen ned over grænsen for at fylde den med billige øl, fladskærme eller madvarer, end man tidligere har troet.
Til sammen bliver der således handlet for cirka 12 milliarder kroner om året, og det er næsten tre gange så højt et beløb, som det der indtil videre har været brugt i debatten.
Det viser nye tal fra Skatteministeriet, som Børsen har fået.
Til sammen udgør grænsehandlen godt og vel fire procent af den totale detailomsætning, der lå på små 280 millarder kroner i 2010, og det, mener De Konservatives finansordfører Mike Legarth, er et stort problem.
“Det er en katastrofal udvikling, som har masser af negative, afledte konsekvenser. Jeg er selv tæt på grænseområdet og kan se, at butikkerne lukker, samtidig med, at Danmark mister momsindtægter, der i stedet ender i Tyskland og Sverige,” siger Legarth, der bor i Vamdrup, til Børsen og fortsætter:
“Det er hul i hovedet og uansvarligt at øge afgiftforskellene – der er i stedet behov for at udjævne dem.”
Med regeringens nye fedt- og sukkerafgifter ventes grænsehandlen dog at stige med yderligere en milliard kroner.
“De foreslåede afgiftsforhøjelser indebærer, at grænsehandlen stiger med knap en milliard kroner. Det svarer til en stigning i forhold til den seneste opgørelse af danskernes samlede grænsehandel fra 2007 på cirka 8 procent,” lyder det fra Skatteministeriet.
Kilde: Børsen

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu