Græsk finansminister tror på fremgang i 2014

29. januar 2013 08:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Græsk finansminister tror på fremgang i 2014
Arkivfoto: Wikipedia.
Grækenland, Athen

Arkivfoto: Wikipedia.

Det værste af Grækenlands økonomiske krise er overstået, og der er håb forude, mener landets finansminister, som forudser, at Grækenland vil blive i eurosamarbejdet.

 

– Der er helt sikkert et glimt af håb og lys for enden af tunnelen, siger Yannis Stournaras ifølge BBC.

Flere reformer og en massiv spareplan blev hastet igennem sidste år, og finansministeren mener, at landet nu er i en situation, hvor det ikke længere er sandsynligt, at Grækenland forlader euroen.

– Vi har formået at vende økonomien rundt. Der er langt mere optimisme på markedet. Bankerne får flere indlån, regeringen betaler sine restancer til den private sektor, og vi kan mærke, at Europa ser anderledes på os. Vi mangler vel omkring en tredjedel af vejen for at nå vores mål. Så folk kan have håb, siger finansministeren.

Og befolkningen er hårdt ramt af den græske recession. Antallet af hjemløse og fattige er steget kraftigt i de seneste seks år, og ledigheden, som ifølge BBC nu er Europas højeste, ligger på næsten 27 procent.

Sådan vil det helt givet være noget tid endnu, men Yannis Stournaras understreger, at de dårlige tider er ved at være ved vejs ende, selv om prognoser viser, at landets økonomi vil skrumpe med yderligere 4,5 procent i år.

– Vi vil se en genopretning i sidste kvartal af 2013, og så vil vi se vækst i 2014. Jeg føler mig overbevist om, at det her bliver det sidste år af den græske recession, siger den optimistiske minister.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu