Græske demonstranter besætter ministerium

30. januar 2013 20:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Græske demonstranter besætter ministerium
Billede mangler

GRÆKENLAND: En gruppe demonstranter stormede onsdag det græske beskæftigelsesministerium, som de efterfølgende besatte i omkring to timer, skriver Reuters.

 

Det fik politiet til at skride ind, og 30 personer blev tilbageholdt, efter at de var trængt ind på ministeren Yannis Vroutsis’ kontor. To personer skulle være kommet lettere til skade.

Ordensmagten havde inden da brugt tåregas og knipler mod omkring 300 personer, som demonstrerede foran ministeriet med bannere med tekster som »Nej til nedskæringer« og »Gå på gaden«.

Optøjerne kulminerede, efter at politiet havde anholdt personerne på ministerens kontor. Blandt de anholdte er angiveligt flere fagforeningsledere og medlemmer af den kommunistiske gruppering PAME.

Grækenland har oplevet en stor stigning i antallet af demonstrationer, siden landet blev underlagt hårde sparekrav fra blandt andre EU og Den Internationale Valutafond (IMF), og flere af demonstrationerne har udviklet sig voldeligt.

Landet har samtidig været ramt af omfattende strejker, i sidste uge truede den græske regering ansatte i transportsektoren med fyringer og arrestationer, hvis ikke de vendte tilbage til arbejdet. Regeringen har samtidig gjort det klart, at den vil have meget lille tålmodighed med fremtidige strejker, som kan påvirke det i forvejen kriseramte land, men trods advarslen har fagforeninger inden for transport- og elektricitetssektoren planlagt strejker allerede torsdag. De ansatte vil her vise deres utilfredshed med de voldsomme offentlige besparelser, som Grækenland står over for, skriver Reuters.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu