Grammy-vindende musiklegende er død

30. maj 2012 10:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Grammy-vindende musiklegende er død
Billede mangler

Mange gange Grammy-vinder Arhel Lane “Doc” Watson, der blev en legende i amerikansk folkemusik ved at blande bluegrass, country, gospel og blues, er død, 89 år.
Hans musikselskab oplyser, at han døde i sidste uge efter en maveoperation.
Doc Watson var født i North Carolina, hvor han lærte at blande de forskellige genrer med den musik, han kendte fra sin opvækst i Appalacherne.
– Han var en kraftfuld sanger og en enorm indflydelsesrig fingerspiller, som i virkeligheden opfandt kunsten at spille toner fra violinen på en guitar, skriver hans musikselskab.
Doc Watson er opvokset i en fattig familie. Han blev blind allerede i sit første leveår, men blev trukket ind i musikken af sin far, der selv var banjospiller.
Da han var 11 år, lavede hans far en banjo til ham. Han har i interviews fortalt, at banjoens krop var betrukket med et skind fra en død kat.
Han lærte sig hurtigt at spille på både banjo og guitar, og over de næste mange år udviklede han sig til til en af verdens fineste folk-fingerspillere på sine strengeinstrumenter.
Den gryende folk-opblomstring i starten af 1960’erne satte gang i hans karriere, og han fik udgivet sin første plade.
Den første solo-optræden var i 1962 på det legendariske musiksted Gerdes Folk City i New York, hvor andre stort navn var ved at brage igennem – for eksempel Bob Dylan.
Snesevis af albums blevet det til over de næste mange år.
– Der er næppe nogen seriøs person fra babyboom-generationen, som ikke på et eller andet tidspunkt i hans eller hendes ungdom forsøgte at bruge nogle minutter på i det mindste at forsøge at lære at fingerspille på en guitar som Doc Watson, sagde daværende præsident Bill Clinton, da han i 1990’erne gav ham USA’s hæderspris The National Medal of Arts.
Otte gange vandt han en Grammy for sin musik. Den ene af dem var en livsvarig hæderpris, som han modtog i 2004.
Kilde: Reuters.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu