Granat-glad feltpræst sigtes for skyderi

4. april 2012 18:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Granat-glad feltpræst sigtes for skyderi
Billede mangler

For en stund lagde en dansk feltpræst bibelen fra sig og greb til våben, da en danske militærlejr i Afghanistan blev angrebet af taleban.
Avisen.dk har i flere artikler afsløret, at feltpræsten greb til våben. Det har præsten blandt andet skrevet i sin dagbog.
Men det er ikke lovligt, at præster både opfordrer til at skyde fjenden og kaster granater og skyder med skarpt under angreb.
Det slår Forsvarets Auditørkorps nu fast over for bt.dk.
“Jeg kan bekræfte, at en præst er sigtet for overtrædelse af den militære straffelov. Også en officer er sigtet i sagen,” siger Peter Rask, auditør hos den militære anklagemyndighed, Forsvarets Auditørkorps, til bt.dk.
Præsten, der skiftede profession til soldat, er rystet over sigtelsen.
“Jeg synes, sigtelsen er langt ude. Jeg gjorde, hvad min samvittighed påbød mig, og hvad der var nødvendigt for at passe på mig selv og drengene. Nu må sagen gå sin gang,” siger præsten, Victor Greve, der i dag er sognepræst for de danske menigheder i Frederiksstad og Bredsted syd for grænsen, til bt.dk.
Sort på hvidt skriver præsten i sin dagbog, at han har deltaget i krig.
“Jeg kaster så langt som overhovedet muligt, hvilket desværre ikke var så langt, løber tilbage og kurrer ned ad skrænten. Få sekunder efter lyder der et kæmpe brag, og kort tid efter sniger vi os ind i lejren igen, hvor der bliver råbt og skreget, så man kan høre det i miles omkreds.”
Flere eksperter har slået fast, at feltpræster ikke må kaste sig ud i krigshandlinger.
Kilde: bt.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu