ANNONCE

Gratis influenza-vaccination er lige på trapperne

17. oktober 2019 21:57 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Influenza sæsonen er officielt gået i gang. Den gratis vaccine til særligt udsatte er, med en måneds forsinkelse, klar den 1. november.

Også i år tilbydes der gratis influenza-vaccination til særlige risikogrupper i Danmark. Vaccinen er klar den 1. november og tilbuddet gælder frem til den 15. januar 2020. For enkelte grupper dog helt frem til udgangen af februar.

I galleriet ovenfor kan man se hvem, der er omfattet af gratis-tilbuddet.

Dermed går vaccinationerne i gang én måned senere, end det tidligere har været tilfældet. Ifølge Statens Serum Institut (SSI) fordi det har været vanskeligt for producenterne at levere på grund af, at anbefalingerne fra WHO om vaccinens sammensætning blev offentliggjort meget sent. SSI fortæller dog også, at udskydelsen af faglige hensyn er hensigtmæssig.

Artiklen fortsætter under videoen

”Influenzavaccinernes effekt aftager med tiden henover sæsonen. Forekomsten af influenza i Danmark stiger som oftest først i slutningen af december, og i flere sæsoner har der været betydelig influenzaaktivitet helt hen i marts måned. Når vaccinationen gives tidligt, vil beskyttelsen derfor være ringere i slutningen af influenzasæsonen”, udtaler afdelingschef i SSI, Tyra Grove Krause, på instituttets hjemmeside.

Det fremgår ligeledes, at en influenza-vaccination virker efter et par uger, og at den virker i 6-12 måneder.

Fakta

Hvor kan jeg blive vaccineret?

Få en tid til vaccination mod influenza hos din praktiserende læge eller på en vaccinationsklinik. Derudover har mange apoteker og kommuner lokale tilbud om vaccination mod influenza.

Sådan bliver du vaccineret mod influenza:

  • Spørg hos din praktiserende læge og få en tid til vaccination
  • Spørg din jordemoder eller fødselslæge, hvis du er gravid
  • Spørg hos en vaccinationsklinik og få en tid til vaccination
  • Se på apoteket.dk hvilke apoteker, der tilbyder vaccination, eller spørg på apoteket
  • Se på din kommunes hjemmeside, om der er lokale tilbud om vaccination
  • Se efter vaccinationstilbud i din lokalavis

Som Newsbreak.dk tidligere har skrevet, er det en rigtig god ide, at få vaccinationen. Ikke mindst hvis man tilhører de særlige risikogrupper. Alene i vinteren 2017-2018 døde 1644 personer efter at være blevet smittet med en influenza-virus, viser tal fra Statens Serum Institut.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu