ANNONCE

Gratis oplevelser du kan få fra sofaen

10. april 2020 20:40 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Flere teatre og kunstmuseer stiller deres indhold gratis tilgængeligt under coronakrisen. Du kan blandt andet finde klassisk musik, opera, ballet og billedkunst.

Coronakrisen har lukket størstedelen af samfundet ned, men det behøver ikke at betyde, at du skal give afkøb på de store kulturoplevelser.

Flere museer og teatre både i udlandet og herhjemme har nemlig sørget for, at du kan tilgå en del af kunsten fra sofaen.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det gælder eksempelvis Skuespilhuset, Operaen og Gamle Scene på Kongens Nytorv.

– Vi vidste, at folk ville få et behov for at dykke ned i kunsten. Og samtidig vil vi gerne vise danskerne, hvad vi kan tilbyde af digital scenekunst, siger Magnus Restofte, der er kommunikationsdirektør i Det Kongelige Teater.

Derfor kan du på Det Kongelige Teaters hjemmeside gratis streame optagelser af udvalgte forestillinger.

Du kan for eksempel se Bournonville-balletten Napoli, lytte til Sibelius’ første symfoni eller se deres anmelderroste opførelse af Romeo og Julie.

– Derudover kan man se en masse bagom-materiale, som er produceret direkte til en digital platform, hvor man får et kig om bag teaterkulisserne, siger Magnus Restofte.

Gratis til New York

Herefter kan du tage turen til kulturhovedstaden New York – helt uden beregning. Her lægger The Metropolitan Opera hver dag en ny opera op på deres hjemmeside, som kan streames gratis i 24 timer.

Programmet for april byder på klassikere som Verdis “Aida” samt “Cosí fan tutte”, Mozarts kærlighedsballade om troløse kvinder.

– Under disse særlige og svære omstændigheder håber The Met at kunne lysne tilværelsen for vores publikum, selv om vores scene er mørklagt, oplyser teatret.

Hvis du er mere til billedkunst end scenekunst, er der også masser af muligheder.

Guggenheim museet – som har afdelinger i både New York, Venedig og Bilbao – har slået pjalterne sammen med techgiganten Google.

På den måde kan du klikke dig rundt “til fods” i museet, præcis som du kender det fra Google Maps.

Se Mona Lisa

Lignende funktioner har Louvre i Paris og National Gallery i London, hvor man kan gå på jagt efter “Mona Lisa”, “Venus fra Milo” eller “Arnolfini”-portrættet i de mennesketomme museer.

– Gallerier, museer og kunst er vigtigt i disse svære tider. De er en kilde til glæde, opmuntring og inspiration og får os til at reflektere over os selv og vores samtid, skriver National Gallery London.

Undersøg også, hvad dine lokale museer, kunst- eller musikforeninger har af tilbud, opfordrer Magnus Restofte. Det kan være virtuelle koncerter, online foredrag eller fællessang via sociale medier.

– Der er en masse små kultur- og kunstinstitutioner, som har taget nogle fantastiske initiativer. Så bak op om det. For det er både med til at forankre os lokalt – og vise, at vi er fælles om denne krise, siger han.

I galleriet ovenfor kan du se flere gode forslag til, hvad du kan lave derhjemme under corona-krisen.

Fakta

Hold virusset væk

Sådan undgår du at blive smittet med coronavirus Covid-19:

– Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.

– Brug mundbind

– Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.

– Begræns den fysiske kontakt, og undgå håndtryk, kindkys og kram.

– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

– Hvis du er ældre eller kronisk syg, så hold afstand, og bed andre tage hensyn.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu