ANNONCE

Gratis pasning af kæledyr under coronakrisen

27. marts 2020 20:58 | Af: Ritzau Fokus

Dogley, Dyreværnet og Dyrenes Beskyttelse er blandt dem, der rækker en hjælpende hånd ud til pressede kæledyrsejere.

Det er ikke kun de tobenede, der på den ene eller anden måde er påvirket af coronakrisen. Det kan de firbenede også blive.

Artiklen fortsætter under videoen

Derfor rækker blandt andre hundepasningsportalen Dogley nu poten ud og tilbyder gratis luftning af hunde, hvis ejere enten er særligt sårbar for Covid-19, arbejder i sundhedssektoren eller på anden måde har svært ved at få enderne til at mødes.

– Så får hunden den nødvendige motion, ejeren en bekymring mindre, og hundelufterne føler, de hjælper til, hvor de kan, siger Thomas Keller, der er direktør og stifter af Dogley.

Gratis pasning

Hos Dyreværnet tilbyder man også gratis pasning og har etableret et beredskab, som skal yde nødhjælp til sårbare Covid-19-ramte og til sundhedsfagliges kæledyr.

Dyr, som enten er meget alene eller ikke kan blive passet optimalt, er nemlig i højrisiko for at udvikle adfærdsproblemer, forklarer Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee.

– Bliver de ikke stimuleret fysisk og mentalt, finder de selv på noget. Og det er typisk adfærd, der med menneskeøjne kan være yderst uhensigtsmæssig – såsom at tygge i dørkarme, splitte sofaen ad eller tisse i sengen.

– Derudover øger inaktivitet risikoen overvægt, som medfører alskens sygdomme. Hvis dyret er for meget alene, eller ikke bliver fodret regelmæssigt, vil jeg klart anbefale at benytte sig af Dyreværnets tilbud om nødpasning, siger Rikke Christensen-Lee.

Kan afhentes

Har man ikke mulighed for at aflevere sit dyr selv, kan der arrangeres afhentning – selvfølgelig under overholdelse af myndighedernes anvisninger.

Lignende hjælp har Dyrenes Beskyttelse også for alle typer kæledyr. Derudover har organisationen en aftale med Landsforeningen af Kvindekrisecentre om at tage sig af kvindernes dyr, mens de opholder sig på et krisecenter.

Også aftale med Hjemløse-dyrlægerne

Ligeledes har man en aftale med Hjemløse-dyrlægerne om at tage sig af hjemløses dyr, hvis ejeren ikke selv kan tage vare på dyret i en periode.

– Vi tilbyder akut pasning på vores internater, og efterfølgende forsøger vi så at finde en mere permanent løsning i den givne situation, siger Dyrenes Beskyttelses familiedyrschef, Jens Jokumsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu