ANNONCE

Gravid sygeplejerske død af Covid-19: Barn reddet

16. april 2020 22:21 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Den 28-årige gravide sygeplejerske Maya Agyeiwaa Agyapong døde søndag af coronavirus. Forinden blev hendes baby reddet.

Gravid sygeplejerske død af Covid-19: Barn reddet
En 28-årige gravid sygeplejerske i London er død af coronavirus. Forinden hendes død blev hendes datter reddet ved et kejsersnit. Foto: REUTERS/Andrew Couldridge

Søndag den 12. april mistede den 28-årige sygeplejerske Mary Agyeiwaa Agyapong livet under et kejsersnit. Dage forinden var hun blevet testet positiv for coronavirus og var blevet indlagt.

Heldigvis var det muligt at redde den 28-åriges datter inden morens død. Det skriver Daily Mail.

Død af coronavirus

I en officiel udmelding fra NHS Trust er det blevet bekræftet, at den 28-årige Mary Agyeiwaa Agyapong er død af coronavirus. Her blev det forklaret, at hun var blevet testet for coronavirus den 5. april 2020. To dage efter blev hun indlagt.

Før sin sygdom arbejdede den 28-årige som sygeplejerske på et afsnit dedikeret til patienter med coronavirus på Luton and Dunstable Hospital. Men hospitalet har forklaret, at Mary Agyeiwaa Agyapong ikke var i kontakt med smittede, da hun arbejdede på afsnittet.

Ligeledes har hendes kolleger efter dødsfaldet forklaret, at hun ikke led af andre underliggende sygdomme.

Den 28-årige var en værdifuld kollega, blev det beskrevet i den officielle udmelding efter hendes død

– Mary arbejdede her i fem år og var et meget værdsæt og højt elsket medlem af vores hold. Hun var en fantastisk sygeplejerske og et godt eksempel på, hvad vi står for, lød det fra chefen for NHS Trust David Carter.

Datter reddet

Selv om Mary Agyeiwaa Agyapong var indlagt, var der faktisk tegn på bedring i hendes tilstand. Desværre kom der efter bedringen en forværring af hendes sygdom.

Det var den udvikling, der fik personalet til at tage en svær beslutning. I en intern mailkorrespondance blev det beskrevet, at sundhedspersonalet havde besluttet at foretage et kejsersnit på den 28-årige sygeplejersker, fordi hendes tilstand var forværret.

Mary Agyeiwaa Agyapong var gravid i tredje trimester på det tidspunkt. Og det var under kejsersnittet, at den 28-årige nybagte mor døde.

Heldigvis blev hendes datter reddet, og hun har det efter sigende godt.

Både datteren og hendes far – Mary Agyeiwaa Agyapongs mand – er blevet testet for coronavirus, men resultaterne er endnu ikke offentligt kendte.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu