Green: Vores tak til publikum

10. februar 2013 21:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Green: Vores tak til publikum
Billede mangler

Danmark spillede for æren og publikum efter to døgns dyb skuffelse.

– Vi gav den jernet i aften som tak til et fantastisk publikum. De støttede os hele vejen, siger kaptajnen Morten Green til sporten.dk

– Det var et antiklimaks, der gjorde ondt, da vi mistede OL-chancen i fredags mod Slovenien. Lige nu har man overhovedet ikke lyst til at spille ishockey, men motivationen skal nok komme tilbage inden VM om tre måneder. Nu skal vi lige sunde os og hjem og samle ny energi i klubben og hos familien.

Samme opfattelse deles af backen Stefan Lassen, der blev kåret som bedste danske spiller mod hviderusserne.

– Vi viste en professionel indstilling og stolthed over at spille med trøjen her, selv om det var svært at sætte sig op i dag. Det var også vores tak til publikum. Et af de bedste, jeg nogensinde har spillet for, siger Stefan Lassen.

– Vores vilje og arbejdsindsats i turneringen var god, men måske var vi ikke kloge nok. Vi kom for tit i undertal to mod tre og én mod to, fordi vi tabte pucken på offensiv blue line og i midtzonen. Landstræner Per Bäckman glædede sig over professionalismen på holdet.

– Det var en svær kamp at spille, men spillerne gav alt, hvad de havde, siger han.

– Jeg er ikke nervøs for, at skuffelsen i OL-kvalen vil gå ud over motivationen op til VM. Hverken spillernes eller min egen.

De bedste spillere mod Hviderusland var backparret Stefan Lassen og Daniel Nielsen, og igen imponerede trediekæden med Jesper Jensen, Patrick Bjorkstrand og Frederik Storm. Bjorkstrand havde flere gode afslutninger, bl.a. et skud på stangen.

Per Bäckman havde givet Frederik Andersen en fridag for at holde Patrick Galbraith varm, og målmanden fra Oskarshamn gjorde det godt, når man ser bort fra blamagen ved det hviderussiske sejrsmål, som smuttede ind fra en meget spids vinkel.

– Selvfølgelig vil man helst spille, men det var fornuftigt at give Patrick matchtræning. Jeg var her for at hjælpe Danmark til OL, men dén chance var jo væk. Og hvem siger, at jeg er med til VM, siger en realistisk Frederik Andersen. Nicklas Jensen havde døjet med en skulderskade op til turneringen og stod over, og Philip Hersby blev holdt ude efter dén puck, han fik i hovedet mod Slovenien.

– Lægen (Henrik Ømark, red.) vurderede, at jeg muligvis har fået en mindre hjernerystelse. Det ville være for risikabelt at spille, hvis der skete noget igen, siger Philip Hersby.

Team Danmark laver en samlet vurdering af landsholdet efter VM, men her og nu får OL-skuffelsen ingen konsekvenser for budgettet. I 2013 er det 6,2 mio. kr.

– Landsholdet nåede ikke niveauet. Frederik Andersens målmandsspil var i top, og backerne gjorde det pænt. Problemet i mine øjne var manglende offensive kvaliteter, siger Michael Andersen.

– Det bliver dejligt med revanche mod Slovenien og Hviderusland i Stockholm til maj.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu