Greipel hurtigst i Tour Down Under

22. januar 2013 09:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Greipel hurtigst i Tour Down Under
Billede mangler

Tyske André Greipel fortsætter, hvor han slap sidste sæson. Tidligt tirsdag morgen dansk tid vandt han 1. etape af Tour Down Under.

 

To dage forinden vandt Greipel også gadeløbet People’s Choice Classic i Adelaide over 51 km forud for etapeløbet.

På 1. etape blev Greipel sikkert leveret af sit Lotto-hold og levede fuldt ud op til tilliden, da han nemt afviste angreb fra Arnaud Demare, FDJ, og Mark Renshaw, Blanco. Det var tyskerens 12. etapesejr nogensinde i det australske etapeløb, som han tidligere også har vundet sammenlagt to gange.

– Vi forventede flere angreb. Holdet gjorde en fantastisk job igen. Det var svært at kontrollere og holde mig oppe foran, men holdet gjorde det fantastisk, sagde Greipel efter sejren.

I år er løbet formentlig for hårdt til, at han kan blande sig i kampen om den samlede sejr, men han ligner et sikkert kort, når etaperne ender i en massespurt. Det sker dog næppe onsdag morgen på 2. etape, som har en stejl stigning kort før mål.

Australske Jonathan Cantwell var første Team Saxo-Tinkoff rytter i mål på 15. pladsen, i hovedfeltet 10 sekunder efter den vindende Greipel. Andy Schleck, der efter en katastrofesæson i 2012, forsøger at genoplive karrieren og komme tilbage som en seriøs udfordrer til Tour de France, sluttede i øvrigt 1 minut og 29 sekunder efter vinderen. Løbet slutter på søndag med 90 km i Adelaide.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu